Rentanje avtov v ZDA
Skratka od 2.maja do 29.maja potujem v ZDA in večji del poti bomo uporabljali avto. Zato me zanimajo nasveti pri rentanju avtov. Je boljše da se avto najame takoj na letališču ali v mestu (baje če ga najameš izven območja letališča ti pride lahko tudi do 20% ceneje). Je boljše da se ga vnaprej rezervira ali ne. Je boljše da se avto kupi in na koncu proda kot pa da se ga najame. Če mi lahko svetujete tudi za kakšne ugodne agencije za rentanje avtov.
Avto pa nameravava najeti v San Franciscu in ga nameravava pustiti v Chicagu. Najela pa ga bi za približno 24 dni.
Prosim za nasvete.
Živijo!
Leta 2007 sem mesec dni potoval po ZDA! Prej sem 4 mesece delal tam. Malo sem se pozanimal za cene, na koncu pa najel avto pri AVIS v Sloveniji. Prevzel sem ga na letališču v Denverju in tam tudi vrno. 30 dni 950€… zraven sem dal zavarovanje za vso škodo, to se ti zelo splača… v mesecu dni sem naredo 6003milj oz. 9666km;)
Pozanimaj se za ceno na avisu, pol pa lahko pošlješ še kako mail v ZDA in boš sama vidla kako in kaj.
samo podatek. Nas letališču v Denverju je malo do letališča pot dolga recimo 3km, kjer je najmanj 10 ponudkinov, ki rentajo avte… seveda, ap so tudi povsod na letališču predstavništa, kjer se da vse zmenit na licu mesta…
hej!
tudi jaz imam sem za potovanje (2005) najela avto v sloveniji, preko slovenske agencije, bilo je veliko bolj ugodno, vključevalo vsa zavarovanja (na kar moraš biti ful pozorna)
No, naši družbi se je to izkazalo za izjemno potezo, saj nam je v Yosemiteju medved vdiral v avto in smo ga morali menjati – brez vsakih problemov:) Tudi sicer .. pri njih je to totalno vsakdanja zadeva,tako da brez problema najamete v SF in vrnete v .. kjerkoli.
Še ena zadeva… ne vem če veš… tam so avti v različnih velikostih (economy,intermidiate, nekih 5 stopenj je). Economy je primeren, če potujeta 2, morda 3, za več pa je bolje vzeti malo večji avto, ki je res udoben, glede na to, da se ogromno časa preživi v avtu. So pa tudi ceste boljše (predvsem bolj ravne), tako da je 500 km ups, milj, peace of cake 🙂
Pa varno pot:)
Zee in Vesnala!
Tudi mi se odločamo, da bi šli septembra letos za 24 dni v ZDA in sicer zahodni del: Los Angeles – Las Vegas – San Francsico, z obiski nacionalnih parkov in San Diego. Najeli bi avto, smo že brskali po netu in našli nekaj ugodnih cen. Zanima me kakšen avto ste najeli? Kje ste pa spali? Se vam zdi 23 dni dovolj za tako potovanje? Koliko je vaju zneslo finančno: najem avta + prenočišča?
Hvala, lp d
Ojla,
kaj pa najem kamperja?
Midva se odpravljava v Las Vegas, potem pa bi rada šla malo naokoli – Death Valley, Grand Canyon itd., za približno 5-6 dni. Skupno bova 10 dni v Vegasu, pa se mi zdi, da bo 3 dni lučk in zabave več kot preveč, ostalo pa malo naokoli.
Greva proti koncu julija (ni treba komentirat neumnosti izbire datuma 🙂 — vem, peklensko vroče bo…).
S kamperjem se lahko ustaviš (skoraj) kjerkoli ob poti, ni se treba fiksno držati načrtovane poti… Ne vem, razmišljanje pač – komentarji so dobrodošli…
Glede rentanja camperjev ti ne znam svetovati, ampak verjetno je zelo drago. Imaš pa v ZDA toliko enih motelov ob cesti, da prenočevanje ni problem. Konec julija ne bo nič bolj vroče kot v začetku julija ali pa konec avgusta. V LV je suha vročina, se komot da zdržat.
Če mene vprašaš je še 3 dni preveč v LV, jaz bi čimveč izkoristila za njihove narodne parke, ki so res vredni obiska.
Mi smo bili v tem predelu v začetku avgusta, pa je bilo kar v redu. Le v puščavi je pa res bilo peklensko vroče.
Mi smo rentali avto. Bodite pozorni na to ali so v ceni vključena zavarovanja in katera sploh želite.
Po informacijah, ki smo jih mi pridobili, so cene camperjev približno enake kot pri nas, vendar so zelo hitro rezervirani. Iskali smo v začetku maja za avgust, pa so ostali samo zelo veliki in posledično dragi. Nam je bilo tudi rečeno, da se ne moreš ustavljati povsod.
Je bilo pa resnično veliko motelov.
ojla!
ko sva takrat s punco mesec dni potovala naju je prišo avto okoli 950E + pol sva porabila se vsak po 1200$ na poti. Daobila sva ford fokusa…
Midva sva kupila en sotor za 30 $, pa posodo, ki je bila v supermarketu ful poceni…
racunaj, da so moteli dokaj dragi. tu nekje okoli 50 pa navygor $ za dva.
povsot po nacionalnih parkih imas kamping prostotr. Placas med 20/25$ ya prostor, kje lahko spijo 6/8 oseb…
slabost kemparja je v tem, da so kar precej dragi, povrh pa imas se omejeno stevilo milj. Midva sva srecevala ful folka s kamparji, pa sva pol ya hec pogledala na net. takrat je stal vec kot 1000$ ya 14 dni, pa se omejeno stevilo milj imas…
vec o poti si lahko preberes na http://www.zoranfurman.com/zda_2007.htm
srecno pot.
zee
Forum je zaprt za komentiranje.