rent-a-car v Maroku
Pred leti smo mi šli na pot – 14 dni, če se ne motim, osebni avto do Gibraltarja, pustili v garažni hiši, trajekt peš, nato rentanje v Maroku.
Najeli smo Fiata Uno, za 4 osebe. Čisto spodobna zadeva, posebej ker nismo vozili samoi po urejenih cestah, bi se mi moj avto kar malo smilil.
Cene – običajno imajo izklopljen brzinomer, da se ne vidi, koliko kilimetrov je avto že prevozil. Nas to ni motilo, razen pri kar pogostih radarjih, ko ne veš, kako hitro v resnici voziš. Nekajkrat so nas ujeli na radar, pa se je kar vedno dalo zmenit z njimi. Običajno so takoj ko so videli da smo tujci, pomahali, naj gremo naprej, plačali smo samo enkrat, radar, ob očitni prekoračitvi hitrosti.
No, cene. Takrat je bilo ceneje, kot rentanje v Sloveniji in vožnja do Maroka. Točnih številk se ne spominjam, ampak smo delali kar natančno primerjavo stroškov po variantah in se je ta zdela, tudi ob upoštevanju stroška garažne hiše, daleč najcenejša.
Kvaliteta avtov je bolj tako tako. Ne dosti slabše kot pri nas, avti so mogoče starejši kako leto kot v povprečju pri nas, samo vzdrževani so bistveno slabše.
lp
bv
ojla.
Naša lanska iskušnja je slaba. Iskali smo v Tangierju in najdli eno poslovalnico, ki pa je bila bolj one man band. Samo takrat še nisva vedla. Rentala sva Renault Thalio za cca. 32 EUR na dan. To je bilo sicer zelo ugodno, saj so ostale priznane izposojevalnice imele okrog 50 EUR na dan za Fiat uno in podobne. Svinjsko drago.
Ampak naš avto se je stalno kvaril, narobe je blo en kup reči, na koncu ravno ob prihodu iz puščave pa je dokončno crknu… Tko da smo ga imeli 10 dni od 16. Seveda tip potem ni nič hotel dat nazaj, kar naenkrat ni znal nič špansko,se izgovarjal z drago avtovleko, ki smo jo naročili…
Tko da je šlo po vodi okrog 250 EUR.
Se je pa na splošno v zadnjih nekaj letih rentanje zelo podražilo, tako da velja razmisliti o smiselnosti.
Lp
Andrej
Forum je zaprt za komentiranje.