Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Rent a car na Krfu

Rent a car na Krfu

Prosim za kakšne nasvete/izkušnje o najemu avta za par dni na Krfu.

Nasvet je edino ta, da ne rent-aj tam kamor te peljejo iz agencije, ker je vedno najdražje…

Na Krfu mas na vsakem vogalu moznost najema skuterja…nekje pa tud avtomobila..mogoce najemi skuter za kksno uro pa obleti sosednje vasice od tam kjer bos pa bos zihr najdu kksno ugodno varjanto.

Sama sem avto rezervirala preko interneta in to za celih 8 dni. Avto me je čakal v luki ko je ladja priplula in ob odhodu sem tudi pustila tam s ključi pod predpražnikom. Agencija pri kateri sem ga najela je profesionalna, bila sem zadovoljna kar se da, vse kar smo se dogovorili je držalo…
Moja sestra pa je v istem času vzela avto kar direktno na neki rent-a-car agenciji in bila zelo razočarana. V končni fazi pa je na dan za slab avto plačala isto kot sem sama za novi PEUGOT 307 s avtomatsko klimo in radijem s CD-.ji. Je pa seveda odvisno kolk si zahteven in kakšne želje imaš …

Vzel bi kakršen koli avto z klimo, lahko tudi kaj majhnega za cca 3 dni. Za razdalje na Krfu bo čisto v redu. Koliko bi to cca stalo.

Mene je prišel dnevni najem cca. 10 000 SIT (pred kakšnimi 3, 4 leti)
lp

Cca 30 EUR. Poglej mal po internetu, kjer je cel kup ponudbe. Npr. http://www.elite-rentacar.gr , pa boš dobil sliko. Se mi zdi, da je kar boljš rezervirat v naprej in imaš vse črno na belem. Ko se meniš tam, te mimogrede okrog prinesejo ker nimaš možnosti, da bi kaj veliko izbiral. Tako pa ti avto pripeljejo kar pred hotel.

Ja tko je, da ti tista agencija, s katero potuješ vedno svetuje, da rentaj avto,… karkoli pri določeni “agenciji”, navadno je tko, da imajo oni tudi kakšne interne dogovore,.. mogoče tudi provizije,…. Je pa res, da če se karkoli zgodi, oni posredujejo, in ti pomagajo reševati ev. probleme / zadeve. Seveda je navadno malo dražje, kot pri sosedu, ker imaš izposojevalnice res na vsakem koraku. Pa seveda moraš paziti, če rentaš drugje, da imaš narejeno “zavarovanje”, ker v primeru, da se kaj zgodi, zelo radi prevalijo stroške, pa četudi nisi kriv.
PA če boš rental kak starejši avto, ga prej dobr poglej, če je že kje popraskan,…. ker ti lahko reče, ko ga pripelješ nazaj, da prej te praske ni bilo, in ti zanjo zaračuna.

Je pa tudi res, da če imaš namen prečesati otok, kar se da v nekaj dne zelo podrobno, se ti izplača peljati s seboj kar svojega; Zdi se mi, da preko “Kažipota” pride okoli 30-40.000 sit, saj lani se mi zdi, da je prišla taka cena ( za ladjo seveda). Sma z kolegico ene spoznale in so bli zlo zadovolni, da so mel svoj avto s seboj, in so rekli, da če bi šli še 1x, bi naredili enako.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close