Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem RENAULT MEGAN GRANDTOUR

RENAULT MEGAN GRANDTOUR

Nekdo je rekel, da samo tega avta ne kupit, da so nasplošno zelo zanič. Kakšne so vaše izkušnje?

Jaz ti bom povedal kot mehanik .Danes ni velike razlike med avtomobili .. Vsak ponavadi hvali svoje in kritizira druge…..

Prav noben avtomobil na trgu na splošno ni in ne more biti zanič. Če meni, kaj ni všeč, to ne pomeni, da ne sme biti nekomu drugemu. Kvarijo se prav vsi, res je, nekateri bolj kot drugi, a statistika je statistika. Poglejmo z drugega zornega kota: v Sloveniji se zgodi ogromno prometnih nesreč, pa nikjer nisem prebral, da se nehajmo voziti, ker je nevarno.
Skratka, če vam je avtomobil všeč, ga kupite in servisirajte pri pooblaščenem servisu, saj vam bo to lahko pomagalo v primeru težav. Če jih ne bodo znali rešiti, pa začnite ropotati. Pravice kupca in lastnika avtomobila so načeloma zelo velike, a žal si jih je treba vedno znova izboriti 🙁

To sploh ni res, da ni velikih razlik med avtomobili. Uhhh, da bi bilo to res, bi bilo prelepo, le v izložbah avtomobilskih salonov, lahko rečemo, da ni pretirane razlike med avtomobili in da je pač vse stvar le različnega okusa.

Res je da nobena znamka avtomobila, kot tudi model določene znamke ni imun na okvare in da moraš imeti srečo pri nakupu. Vendar za določene znamke velja, da se zelo kvarijo, druge dosti manj. Prav tako se tudi tipi avtomobila iste znamke avtomobila eni bolj kvarijo drugi manj. In tako naprej. Pri določenih avtomobilih že vnaprej veš, kaj te čaka in kakšni stroški:)))
Pomebne so tudi cene vzdrževanja avtomobila, ki se tudi močno razlikujejo že na splošno. Potem je pomebna tudi izbira pooblaščenega uradnega servisa. Kljub temu, da bi morali povsod strokovno svoje delo in po isti ceni opraviti, so tudi tukaj velike razlike med servisi iste znamke.
Potem je treba tukaj upoštevati pri morebitnih okvarah tudi stroške popravila okvare. Ali te ta pričakovana okvara stane par tisoč tolarjev ali 100.000 SIT in več…. tko da na koncu le ni taka velika izbira, kot je videti na prvi pogled.

Pač tudi kupci so različni, eni kupijo samo na oko in lep videz ne glede na vse stroške, eni kljub dosedanjim velikim stroškom in nezadovoljstvom so vedno zvesti eni in isti znamki in upajo da tokrat ne bodo imeli nevšečnosti, drugi za določeno količino hočejo kupiti najboljše in naredijo kompromis med vsem….

amiz-a jaz popolnoma razumem, tudi meni je všeč ta megan grandtour, vendar nobenga ne poznam, ki bi imel tak avtomobil. Amiz kdo ti pa pravi, da ne tega avta kupit, lastnik takega avtomobila ali kakšen tak, ki tak, ki takega avtomobila še videl od znotraj ni? :)))) Tukaj moraš upoštevati le tehtne razloge, lastnikov avtomobila ali pa kašnega “znanca” serviserja v renaultovi delavnici

Tudi meni se včasih zdijo teli nasveti o “ne kupit, je zanič” bolj slovenska fovšarija, kot dober nasvet.
Sicer imamo megana grandtour že zaaranega, dobimo ga jutri. Upam, da bomo srečno delali km. tudi tebi želim, da ga čimprej pripelješ v garažo – svojo!

trenutno imam laguno, ki mi res odlično služi…ta nova laguna mi sploh ni všeč, od renaultov, mi je pa edino megane grandtour všeč, se mi še nič ne mudi, bomo videli kako se bo obnesel ta avto…
Upam, da se bo tebi uredu, boš kdaj kasneje povedal :)))

Imam ga 4 mesece. Zelo zadovoljen.

Imam megana grandtour, star je 24 mesecev, 34.000 km. Dosedaj se je pokvaril motorček lopute za zapiranje zraka v kabino, počilo je držalo gumba za tempomat in gumb za zaklepanje vrat na sovoznikovi strani. Aja, pa dve žarnici sta že pregoreli.
Z avtom sem zadovoljen in nam dobro služi.
Pograjal bi samo menjavo žarnic, zelo zapleteno in težko dostopno. Najbolje, da greš na servis oz. na AMZS, če si član storijo zamenjavo zastonj. Pa tudi original pnevmatike so premehke za ta avto. V 20.000 km je šla več kot polovica profila.

New Report

Close