Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Renault Laguna ??

Renault Laguna ??

Zanimam se za R. Laguno. Ima kdo kaj izkušenj z zadnjim modelom (lahko tudi kakšne inf. v zvezi s prejšnjim). Zanima me predvsem diesel 140 KM.
Odločam se za novo ali “skoraj novo” vozilo do enega leta starosti. Laguna me zanima, ker najj bi bila mehka/udobna za vožnjo. Na leto nardim ca 35 tkm, po petih letih avto menjam, pri ca 160 do 180 tisoč km.
Stari rabljeni audiji in bmw z prevoženimi 100 tisoč kilometri za isto ceno me ne zanimajo, ker bo že po dveh letih preveč, ko naložim še svojo kilometrino. Hvalla za info !

sicer nimamo dizla, ampak smo z laguno zelo zadovoljni.
zelo udobna, tudi po daljši turi se počutiš odlično. volan, sklopka odlična. zelo prostorna. smo vsi visoki pa nimamo nobenih problemov ne na sprednjih ne na zadnjih sedežih. sem sicer brala da dvo metraš ne more sedeti v laguni ampak jaz ne vem kdo je delal te naše slovenske teste. prtljažnik velik. armatura odlično (logično) postavljena.
letno naredimo več kot 40 tisoč km. ne bi jo menjala za nič. tako da ja. priporočam definitivno.
in ja, imam izkušnje z drugimi avtomobili.

zmeni se za testno vožnjo, boš videl kakšen užitek je:)

test lagune http://avto.over.net/testi/renault_laguna_grandtour_dci_175_bva/ če ti pomaga 🙂

Hvala obema za info in priliman test !

Imela Laguno in naredila z njo 260.000€, zelo zadovojni. Potem kupila novo astro karavan in jo po pol leta prodali in kupli nazaj laguno letnik 2011 – nov model, prevoženih 17.000 km. Ponovno zelo zadovoljni. Zelo udoben avto, zelo velik prtljažnik, zelo lepo se vozi v njej tudi na dolge vožnje, udobni sedeži, veliko odlagalnih prostorčkov. Imamo pa bencinarja. Manj možnosti pokvarljivosti.

Skratka nama super družinski avto.

Se opravičujem prevozila 260.000 km

Jaz sem imela laguno 7 let in bila z njo prezadovoljna. Nikoli nič narobe, dizel….mogoče je edino prtljažnik bil premajhen pri karavanu….pač vlačimo vse seboj

Tudi jaz imam Laguno, sicer letnik 96 in sem prezadovoljen 🙂

Zdaj samo še čakam da se bodo v tej temi oglasili bosanci in začeli govoriti da je Laguna jajc in naj si avtorica teme raje kupi nemški avto…

če že kaj, potem naj raje volva kot je ta http://avto.over.net/testi/volvo_v60_d5_automatic_summum/ 😉 like it

če že kaj, potem naj raje volva kot je ta http://avto.over.net/testi/volvo_v60_d5_automatic_summum/ 😉 like it[/quote]

Se strinjam!!!! 😀

Poleg Renaultov, obožujem tudi Volvote 😀

Zanimivo da edino čefurji vedo keri je dober avto….

Ok, zdej pa tko…tud jaz sem imel Laguno l.95- samo sranje + razštelan avto do amena pri 250.000 km. Brat je tud prešaltal iz AR 166 na Laguno l. 03 in kaj drugega kot o drvarnici niti ne govori zato ne pametujte frajerji, ki nikol niste vozili AVTA…s tem mislim na ekskluzivno trojico MB, BMW in Audi…
Francozi so za šoferske antitalente, ki so hitro zadovoljni….

Za avtorico pa: francozi že kar lep čas niso več tako udobni kot pred 15-imi leti…kdo te je nategnil?

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ok, zdej pa tko…tud jaz sem imel Laguno l.95- samo sranje + razštelan avto do amena pri 250.000 km. Brat je tud prešaltal iz AR 166 na Laguno l. 03 in kaj drugega kot o drvarnici niti ne govori zato ne pametujte frajerji, ki nikol niste vozili AVTA…s tem mislim na ekskluzivno trojico MB, BMW in Audi…

Za avtorico pa: francozi že kar lep čas niso več tako udobni kot pred 15-imi leti…kdo te je nategnil?[/quote]

sploh ne bom komentirala teh neumnosti. zanima me samo kateri avto vozis (plus letnik).

Za avtorico pa: francozi že kar lep čas niso več tako udobni kot pred 15-imi leti…kdo te je nategnil?[/quote]

sploh ne bom komentirala teh neumnosti. zanima me samo kateri avto vozis (plus letnik).[/quote]

Katerih neumnosti? Definiraj in argumentiraj..

Trenutno vozim staro nemško drvarnico ampak še vedno dost boljši avto za vozit kot star megan, bravo in ostali šrot… …nima veze….aprila zamenjam za E39 523i…

http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/131/6538/14650375/cimg1056-7779.JPG

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ne vema kakšno rabljeno laguno l.95 si kupil in katremu si se pustil nategniti he-he

Jaz imam še danes laguno l.95 1.8 RT (bencinar seveda). Kupil sem jo rabljeno staro 2 leti in jo vozim torej že skoraj 15 let. Ima prevoženih 210.000 km. Mašina nikol odprta, nedotaknjena.. vsa elektronika tudi, so pa redno delani servisi, olje filter 1x na leto. Ta velik servis delam na 6 let (jermeni…) in to je to. Nikoli me ni pustila na cedilu.

kadarkoli te kdo vpraša kateri avto imaš in kateri letnik, nikoli ne odgovoriš. Vedno pa limaš gor slike drugih avtov. Občutek imam, da bi imel rad kakšen boljši avto in seveda novejšega… tega, ki ga pa imaš, se ga pa sramuješ :))))

Poglejte za citroeni, ker so udobni in tudi dobri.

Pozdravljena, če je še vedno aktualno;

Laguna z dizelskim motorjem od letnika 2007 naprej je po ADAC-ovih testih najmanj kvarljiv avto (govorim za laguno 2.0 dCi 150 km). Motor je razvit v sodelovanju z Nissanom, avto je udoben prostoren in glede na ponujeno opremo cenovno ugoden. Takih lagun smo prodali kar nekaj in stranke z njimi nimajo nikakršnih problemov. Sam imam laguno 2007 z tem motorjem, prevoženih 160.000 km, do danes samo redni servisi, končnik in žarnice. Naj omenim, da sem pred tem vozil BMW E46 320d z 150 km in sem bil ob nakupu malo skeptičen… Danes se vprašam, kaj sploh ostane “velikim”?

Lep pozdrav,
Boštjan Jaklin
Pleško Cars Brezovica

boštjan, mene bi zanimala laguna grandtour npr. 2008 letnik, 150 km, bi se kaj našlo pri vas.

JA IMAM BUGATIJA ŠUPAK EN

Živjo,

če vas zanima rabljena Laguna od letnika 2008 jih imajo pri Malgaj Ljubljana na Tržaški cesti vedno naprodaj, jaz sem jo kupil mesec nazaj in je enkratna, pa še garancijo so mi dali, dokazali poreklo itd,

lp Tomaž

Bla bla bla bla….

Po enem mesecu je še vedno enkratna, jasno….govori to čez nekaj let…

ta letnik nima več težav s turbino 🙂

Ma jebote turbina…vsaka turbina od katerekoli firme zdrži čez 300 ali 400.000 km, seveda če se z njo dela v rokavičkah…

Renoji imajo čist druge felerje…tipičen totalno brezvezen strošek so kartice(180 €), s katerimi so se pred desetimi leti frajarili, zdaj pa crkujejo kot po tekočem traku…sem pa od petih znancev in kolegov slišal, da jim je šla kartica u kurac al pa neki mučka pri odpiranju oz. ne delajo senzorji za kljuko na vratih…

Poleg tega so pri 150.000 km že kar dobro razštelane kar se tiče podvozja, pa mašine postanejo glasne, itd…Ah, kaj bi izgubljal besede….sem imel priliko imet celo enega renoja(Laguna 3.0 V6 l. 95) in ko sem jo pri 14-ih letih prodal, sem se orenk zamislil….kupil sem jo od brata in že on je na njo zmetal en kup denarja, potem pa še jaz….in ko sem jo prodal za usranih 500 €, sem bil prav zadovoljen, da sem se losal razštelane drvarnice..

Zdaj pa vozim vsaj avto, za katerega lahko upravičeno trdim, da si zasluži ime AVTO…

DRRR-kec, nemško-BOSANSKO si hotel reči! Ni ga čez Sarajevskega Golfa, kaj ne!?

večina v slo avto kupi do 200.000 in pol proda…se pravi do takrat pa tut renaulti mu dobr služijo. valda da so zadovoljni 😀 ker ko ma avto 200jurjev km se že drug zafrkava z njim oni so pa v novem udobnejšem modelu. tko je tut prov.

imam laguno 99 letnik 1.6 karavan,bencinar.
za 2 leti koliko jo imam je slo.
1.starter
2.alternator
3.remenica
strosak popravila 450 eur
motor ob redni menjavi olja laufa lepo.ni težav.
naredil sem 40.000 km z njim.
zdej ko je kriza in bencin drag gre not lepo plin za 480 eura v srbiji,homologacija v sloveniji in gremo se pelat za 0,75 centov

ziveli

New Report

Close