Renault Laguna 1,9 DCI – TURBINA
Ja verjetn če nimaš posluha za avto lahk vsazga streš, men laguna odpeljala že več kot 300000 km, pa servisi na 30000 al pa raj kir več, mehanik je lani rekel da je motor kot nov in da ne more verjet tud kaplce olja ne pije, res pa da ni to formula in je treba mal u rokavicah z njo, ja ja sodelavci majo švabe pa so jih že par umes pocrkal pa še kr pravjo da je renault za en kurc, js upam da mi bo še dolgo služila, no vam sporočim ko izdahne kej k drgač na motorju razn rednih servisov ni bilo menjano NIČ, mal po lesi potrkat da neu že jutr, hvala ti k mi tko lepo služiš draga Laguna
Imam Laguno 1,9 dci karavan letni 2004, prevoženih 130.000. Na 107.000 je bil menjan jermen in vodna pumpa, avto je redno servisiran. Zdaj mi je nekaj časa stal, ker ga nisem rabil in je akumulator počepnil. Akumulator sem vzel ven, ga nafil, dal nazaj notri in se vozil. Za Prešernov dan sem naredil preko 100km, ga tudi ogretega malce stišal. V četrtek sem ga vžgal, se peljal par km, ko sem zaslišal, da nekaj klenka pri motorju, če sem imel nad 1500obratov. Tudi tek motorja je bil nemiren. No, čez par minut sem prišel na cilj in avto ugasnil za 2uri. Pridem nazaj, avto vžgem, spet, ko je motor dosegel cca 1500 je začel klenkat in vedno bolj na glas. Na rdečih v križiščih mi je začel ugašat. Počasi je začel klenkat pri vseh obratih, tudi pod štandgasom. Komaj sem čakal, da sem prišel domov in motor ugasnil. Od štarta avta do doma je bilo cca 10minut. In ga nisem laufal do danes. Danes ga grem vžgat, hudiča tako zaklenka, zaropota, da sm se ustrašil in prec ugasnil. Pokličem kolega, da bi malce uč vrgel, poskušam še enkrat zalaufat, tudi zalaufa več ne. Kaj bi to lahko bilo bilo?
Mam laguno 1.9dci in je sam redno servisiram, ker pac nekaj vem, in nimam nobenih tezav z motorjem ali turbino…
Redno servisirajte avto in peljte normalno, avto ni za dirke, ce prav fajn potegne…
Vsi tisti ko hvalite nemce, to je ok, nimam nic proti, ampak ko sem sel v Dubai, tam vecinoma vozijo japonce, toyote za primer imajo povprecno prevozenih 900000km in se pelajo brez problema, in nič ne ŠKRIPA!!!
Povejte mi danes za takega nemca tukaj ali francoza tukaj!
Redni servis in tudi renault bo šel…
LP vsem
Nimaš pojma…10-15 let stari taxiji MB in bavarci(še preden so taxiji postali masovno sranje od avtoparka) z lahkoto dosegajo med 700-1000.000 km…renoji pač ne, sorči…
Sicer pa, kdor dandanes ne dela rednih servisov, predvsem pri novejših letnikih, je bedak totalni…
1.9 dci da fajn potegne?? Ej, ne zavajaj naroda. To je klump od mašine….
glej heppek, vsak mora servis delat. to je isto kot da maš ženo pa jo ne položiš vsaj enkrat na teden… valda bo se ji bo sfuzlal. isto je z avtom. pa ni važno ktere znamke je. celo obratno… višji rang top avtov ala ferrari ipd rabijo celo več servisa ker so pač tko naviti.
se strinjam z drrrjem… ogromno avto lahko doseže te številke prevoženih..vse je odvisno od lastnika…
Jaz imam laguno 1,9 dci letnik 2003 prevoženih 145000 km, prva turbina, vse dela kot šus, res pa je da gre vsako leto na servis in olje tako kot je predpisano nič poceni sranja v motor
edino kar sem imel je menjava obeh sprednjih mehanizmov za spuščanje stekel in polnjenje klime po 9 letih, res pa je tudi, d ata avto še nikoli nišel do konca, ker je glede na naše omejitve na cestah itak nemogoče, poraba na dolga ture 5,5 mestna 7,8
pebi takle je
če ti avto neguješ,še ne pomeni da se z njim voziš racionalno.
so ljudje ki avta na ogrejejo,ko ga vžgejo takoj na 4000 obratov, logično da pol crkujejo turbine…itd.
če imaš malo žilice za vožnjo, lahko z vsakim avtom prevoziš 200 000 km brez problema.
pri nas v družini imamo vseskozi renoje, do sedaj z nobenim nobenih problemov. pri nakupu pa so 2-4000€ cenejši.
vozim renault laguno2.0dci, prevozil z njo 200 000km nobenega problema samo redni servisi in to je to.
sigurno ne daš 2-4000 € več za popravila kot npr pri vw u z isto opremo.
imam veliko kolegov ki vozijo nemške avtomobile in niso zadovoljni.
samo če maš renoja ti vsi rečejo da si govno, če pa maš vw pa si car.
sam tega carja ti krepko preplačaš.
Na hitro preletel tole temo in ne morem kaj da ne bi napisal še moje izkušnje z laguno 2.
Iskreno povedano je začela kaditi in motor ji je opešal… pri reci piši 530000 km!
v tem obdobju mašina ni imela nobene “generalne”, poraba je bila cca 5.7l/100km
turbina je bila menjana 2x in 1x motor za servo volan.
Vse ostalo je bil potrošni material (podvozje)
Pa naj si vsak po svoje razlaga…
lp
DRRRR je en bogi vaški posebnež, ki ga nobeden ne razume. Nima pojma o avtih, nekdo ga je nasral, da so velike stare kište menda varčne in zdaj stresa jezo na vse okoli, ker je skoz praznih žepov zaradi plehovja, kar naprej na rabljenih gumah, stalno pri mehanikih, ki ga med komaj zadrževanim smehom prepričujejo, da se je dobro odločil, ker kupuje kitajske nadomestne dele, da je to racionalno, ampak tip je še zmeraj praznih žepov, vas pa za vogali krepava od smeha, ko ga gleda, čakajajočega na tiste prihranke, ki bodo vsak čas v denarnici. Jaz ga razumem. Vem, kaj je stiska in večno hrepenenje. Tudi sam sem imel bedarijo od volvota. Pa me je kasneje minilo.