Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija remote downlevel document

remote downlevel document

Na računalniku, ki je sicer povezan v mrežo (po končani službi se odjavi in ga izklopi) je bilo zjutraj opaziti, da je bilo poslanih v tiskanje na mrežni tiskalnik čez 200 dokumentov (od približno sedme ure zvečer dalje, vsako minuto ali celo dva dokumenta v minutu ) IN SEVEDA JE TISKALNIK ZABLOKIRAL. V tiskanje je bil poslan dokument vrste REMOTE DOWNLOAD DOCUMENT. In to je edini podatek, ki ga imam. Kaj bi to lahko bilo, če vemo, da je računalnik iz katerega je bilo to poslano čez noč izklopljen in da je verjetnost, da se je nekdo prijavil z imenom omenjnega računalnika nič.

P.S. Nikar ne recite, naj vprašam administratorja mreže, ker nima pojma, jaz se pa bojim, da bo šlo vse naše delo k vragu.

Hvala in LP!

Ugasnjen računalnik ne more pošiljat print jobe, torej ali računalnik ni bil ugasnjen, ali pa jobi niso prišli iz tega računala.

JA, to mi je jasno. In računalnik je bil ugasnjen. 100%. Če bi kdo dostopal do računalnika v tem času, bi alarmi tulili kot nori. Kaj je torej še možno? Tudi do serverja samega je v tem času nemogoče priti. Kaj torej?
Nevednica

Ne vem, kaj torej 🙂
Ker pač ne vem, kakšna je vaša mreža, kako se dostopa do nje, kako je varovana na vzven ipd.

Računalo lahko zaženeš tudi iz oddaljenega mesta, torej ni potreben dostop do samega računala in alarmi v tem primeru ne tulijo.

Kak operacijski sistem pa ima ta računalnik, morda lahko pogledaš loge, če je bil ponoči kaj prižigan.

Ali ste 100%, da so jobi prišli iz tega računala?

Kot lastnik je bilo napisano ime tstega iz katerega računalnika je oz naj bi jobi prišli. Sedajle sem pas e spomnila, da je res, da se na omenjenem računalniku posli niso dali zbrisati, ampak se jih je lahko brisalo le na serverju. Torej? Smo že bliže, ne? Je pa naš kao vzdrževalec potem po nekoliko hektolitrih hude krvi le šel prečekirat viruse in jih je menda bilo hudo veliko. Prej je namreč bil mnenja, da če ima na serverju antivirusni program (ki se kao posodablja “celo” vsakih sedem dni), da je to čisto dovolj. No, jaz nevednica (sem samo uporabnik računalnika in mi je njegovo drobovje in delovanje skoraj kot panska vas) se s tem ravno ne strinjam. Sploh pa ne pri tej poplavi virusov.

No potem pa najprej lepo popucajte viruse in verjamem, da se bojo potem tudi čudne nočne aktivnosti nehale.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close