reklame
ko zaženem program ad aware mi vsakič zazna rekami od bargain buddy in v kazaa accelerator. ko jih le v programu označim za brisanje mi jih noče. tudi fizično z diska jih ne morem zbirsati. sem opazila da dokler ne zaženem ad-aware programa in dokler jih program teh dveh napak ne zazna se ne morem povezati na internet.
tudi v nadzorni plošči teh dveh datotek ne morem zbirsati (od bargain buddya in kazaa accelerator) ko pritisnem na brisanje mi po parih sekundah računalnik blokira.
kako naj se rešim te nadloge
ehh tale bargain, bratranec od bonzyja, ki pa je še bolj tečen in špijonast 🙂
Probajva še enkrat takolele.
Pritisni Ctrl+Alt+Del, pojdi v task manager in poglej če buddy teče v tvojem računalu. Če ga najdeš ga zaustavi (End Task/Process).
Nato pojdi v nadzorno ploščo –Y Dodaj/Odstrani programe, poišči buddyja in ga probaj odstranit. Če ne bo šlo poskusi isto v varnem zagonu.
Če pa še ne bo šlo pa povej, pa ga bomo odstranili na roke, kar je sicer malo bolj komplicirano, ker je potrebno malo brskat in brisat po registru, ampak je pa najbolj zanesljivo.
sedaj mi ga je iz nadzorne plošče uspelo zbrisat. vendar kot kaže ni v celoti odstranjen. ko ugasnem računalnik in ga ponovno zaženem se kot kaže ponovno naloži na računalnik. na lokalnem disku v program files je ena mapca bargain buddy not so neke datoteke. če to hočem zbirsat mi zavrne, ker kao ne more zbrisati sledeče datoteke bargains.exe. tudi če vsako datoteko zase zbrišem , te bargains.exe je ne morem.
le kje sem ga staknila tega tečnega buddija?:))
Kje si staknila tečneža ne bi mogli rečt, mrbit zraven kakšne igrice, screensaverja ali pač nekaj free kar si inštalirala, nisi pozorno brala kaj se bo še vse zraven namestilo in tao pozabila odkljukat kljukico naj se buddy ne namesti.
Dobro, če se noče sam dol skipat, mu bomo pa lastnoročno pomagali…
Kot sem ti že omenil, ta postopek vključuje brisanje po registru operacijskega sistema, zato sledi točno navodilom in če boš kje v dvomih kaj naredit, raje ne naredi ničesar.
Najprej greva zopet na Ctrl+Alt+Del in ubijeva tekočega buddyja.
Nato greva na Start –> Run in vtipkava regedit in pritisneva OK.
Odpre se Registry Editor in na levem delu zaslona poiščeva HKEY_LOCAL_MACHINE, klikneva na +pred njem, nato poiščeva SOFTWARE, zopet +, nato Microsoft –> Windows –> CurrentVersion in klikneva na Run.
Na desnem delu se ti nato odprejo neke zadevšne. Vse kar vsebuje besedo Bargains ali apd pobriši.
Nato greva še enkrat od začetka in poiščeva če obstaja talele HKEY_LOCAL_MACHINE –> SOFTWARE –> Microsoft –> Windows –> CurrentVersion –> Explorer –> Browser Helper Objects –> {CE31A1F7-3D90-4874-8FBE-A5D97F8BC8F1}. Če na levi pod Browser Helper Objects vidiš točno tegale {CE31….} ga kar tam na levi zbriši.
In na koncu še enkrat poiščeva tegale HKEY_LOCAL_MACHINE –> SOFTWARE –> Microsoft –> Windows –> CurrentVersion –> Uninstall in če na levi pod Uninstall najdeš Bargain Buddy, ga veselo pobriši.
Sledi restart računala in ko si nazaj v polkencih zbriši celo mapo Bargain Buddy, ki se verjetno nagaja v mapi Program Files.
In voila… tečneža ni več.
Bo šlo?
Forum je zaprt za komentiranje.