Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style reklamacija torbice- da ali ne?

reklamacija torbice- da ali ne?

Včeraj sem v Massu kupila torbico in šele danes ob prekladanju stvari v njo, opazila, da je na enem mestu zguljena ina nekje pri ročajih odstopajo šivi. Ali jo imam pravico reklamirati?

Ja. Seveda moraš imeti račun.

Bo pa o reklamaciji odločal sodni izvedenec (se ne hecam).

Kaj sploh sprašuješ, če je torbica stara en dan? Nosi nazaj!

Zdaj me pa samo še zanima, če moram točno v tisti mass, kjer sem kupila ali lahko katerega drugega?

v isto trgovino moraš… pa seveda o 1 dan stari torbici ne bo odločas sodni izvedenec, razen, če ga bodo angažirali pri massu.

tvoja torbica ima stvarno napako in vso pravico jo imaš vrniti in zahrtevati popravilo, drugo torbico ali pa vračilo denarja. izbira, kaj od tega je tvoja, ne prodajalčeva.

poišči na netu “stvarna napaka” in poglej pravice, ki iz tega izhajajo.

Jaz sem enkrat nesla torbico menjati v C&A, ker se je na magnet zapirala, magnetka pa ni bilo notri, so mi menjali brez problemov.

Jaz sem kaksnih 14 dni nazaj menjala torbico kupljeno v Desigualu, ker je imela pokvarjeno zadrgo. Sem brez problema takoj dobila drugo.

Naj se sliši še tako čudno, baje da mora imeti od letos vsaka trgovina sodnega izvedenca, ki te stvari pregleda. Sem tudi sama debelo pogledala, ko sem dva tedna nazaj nesla neko zadevo, ki je imela stvarno napako. So mi pa lepo popravili in smo vse uredili.

Naj se sliši še tako čudno, baje da mora imeti od letos vsaka trgovina sodnega izvedenca, ki te stvari pregleda. Sem tudi sama debelo pogledala, ko sem dva tedna nazaj nesla neko zadevo, ki je imela stvarno napako. So mi pa lepo popravili in smo vse uredili.[/quote]

No, tole je pa čista bedarija. Vsaka trgovina se po svoje odloča kako in kaj, seveda v skladu z zakonom o zaščiti potrošnika. Če se trgovina odloči, da bo zadevo zamenjala, ga ni sodnega izvedenca, ki bi ji to preprečil. Sodni izvedenec pride v igro šele, ko pride do spora med trgovino in potrošnikom. Tako, da po mojem so te s tem sodnim izvedemcem samo skušali malce prestrašiti, da bi od reklamacije odstopila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close