reklama – Sonček
videla sem reklamo turistične agencije Sonček – če po vplačanem dopustu izgubite službo, vam vrnejo denar. bila sem zaprepadena. kako si lahko delajo reklamo na račun tistih, ki se vsak dan tresejo za službo? ki iz dneva v dan živijo v negotovosti?
ok, morda bi morala pogledat s pozitivne plati, da so pač izkoristili čas krize. toda – sama sem v podobnem šmornu, pa sem vse skupaj občutila kot udarec na bolečo točko, ne kot pomoč. in tja ne grem nikoli vplačat počitnic.
je še koga neprijetno presenetilo?
Obstajajo tudi reklame, ki se sklicujejo na bolezen, na probleme otrok, staršev, zakoncev, neurejeno življenje… Reklama je vedno narejena tako, da “udari” tam, kjer je možnost, da potencialni kupec oz. udeleženec začuti svojo šibkost. Najbolje, da ne gledate reklam, če ste občutljivi.
Ni vse prav, res ne, a tako je. So pa še hujše stvari. Sicer pa vedno lahko rečemo ne.
Dragi forumaši…
Dejstvo je, da nas ponudniki raznih storitev preko medijev non stop bombardirajo z reklamami in je v tej zmešnjavi težko izluščiti nekaj kar je vredno pozornosti.
Sam nisem tega mnenja kot zaprepadena, ker poznam primer, ko je znanec v dobri volji, da bo za nižjo ceno vplačal dopust za družino februarja in si s tem stroške porazdelil do avgusta, ostal pred kratkim brez službe. In kaj potem? Stornirati dopust ali na silo zadevo izpeljati? Agencija mu je naložila 10% storno stroškov, če pa bi se to zgodilo še kasneje, bi bili stroški še višji… in kdo je potem “bad guy”? Tisti, ki ima rešitev ali tisti, ki je neizprosen?
Mislim, da bi se tudi druge agencije lahko zgledovale po tej akciji in s tem pokazale, da jim ni vseeno za človeške stiske, da imamo ljudje prednost pred kapitalom in da smo vsi le ljudje, ki smo prevelikokrat odvisni od drugih. Po drugi strani pa imamo vsi svoje želje in oddih enkrat na leto vsekakor ena od njih…
Sicer pa vsem želim NIČ podobnih izkušenj…
jaz pa te reklame še nisem videla in sem prav vesela da sem tole prebrala.
sem do sedaj z vplačilom dopusta odlašala ravno zaradi te situacije, ko ne veš ali bo služba čez mesec ali dva še ali ne.
sicer pa menim, da so oni kar v redu agencija, vsaj do sedaj še nisem slišala večjih pripomb nanje. zdaj bom šla pa gledat kam gremo na dopust – in to preko sončka.
nenana,
žal si primerek osebe oziroma ena izmed tistih, ki razmišljajo po tipično slovensko….Sediš na tazadnji in jamraš in s prsti na tipkovnici udrihaš po zelo dobri rešitvi v teh kriznih časih.
Čestitke Sončku in njihovi marketinški agenciji za vedno zelo dobro izpeljane marketinške kampanje. So vedno vsaj dva koraka pred slovensko konkurenco!!
Jaz tudi ne razumem, kaj vas je pri tej reklami tako zmotilo.
Meni se zdi to dobra poteza, ker časi res niso rožnati in tisto kar si lahko privoščiš danes, si morda že jutri ne boš mogel več.
A potem tiste, ki imate nesigurne službe, sploh ne boste šle na dopust, boste živele v stalnem strahu pred izgubo in si ne boste ničesar privoščile. Koliko časa pa, leto, dve, tri …
Meni se zdi fajn, da mi nekdo vrne denar, če pride do najhujšega in si dopusta ne bi mogla finančno privoščiti.
Ne razumem, zakaj to nekatere občutite kot udarec v bolečo točko, kot delanje norca iz vseh, ki so oz. bodo izgubili službo? Res ne.
Forum je zaprt za komentiranje.