Reki, pregovori, modre misli, citati
“Life shrinks or expands in proportion to one’s courage.”
( Anaïs Nin )
“You cannot find peace by avoiding life.”
( Virginia Woolf )
“Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.”
( Terry Pratchett )
“Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.”
( Søren Kierkegaard )
“If you want to be respected by others, the great thing is to respect yourself. Only by that, only by self-respect will you compel others to respect you.”
(Fyodor Dostoyevsky)
“It’s the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”
(Paulo Coelho)
“There are moments when troubles enter our lives and we can do nothing to avoid them.
But they are there for a reason. Only when we have overcome them will we understand why they were there.”
(Paulo Coelho)
“Life has a way of testing a person’s will, either by having nothing happen at all or by having everything happen at once.”
(Paulo Coelho)
“Never abandon your dreams. Follow the signs.”
(Paulo Coelho)
“Be not the slave of your own past – plunge into the sublime seas, dive deep, and swim far, so you shall come back with new self-respect, with new power, and with an advanced experience that shall explain and overlook the old.”
(Ralph Waldo Emerson)
Pripovedujejo, da so sirene, prelepe demonske prebivalke otoka na zahodu velikih voda, na pol ženske in na pol ptice, z urokom svojega petja zapeljevale mornarje, ki so morali pluti skozi tamkajšnjo morsko ožino. Mornarji se jim niso mogli upreti in vsi so morali umreti, ko so se njihove ladje razbile ob pečinah.
Ko se je Odisej vračal domov, je svoje tovariše hotel obvarovati pred njihovo zapeljivostjo tako, da jim je zamašil ušesa z voskom, da jih ne bi slišali. Sebe pa je dal čvrstvo privezati k jamboru, da bi slišal njihov glas brez usodnih posledic.
Orfej pa je ravnal drugače. Zapel je tako lepo, da je očaral sirene; onemele so in okamenele.
http://www.rtvslo.si/pda/?&c_mod=pda&op=blog&func=entry&id=37769&public=vip
“Zato, sem premišljevala, bi se zdaj odločila za Odiseja. Klenega moškega, ki upa gledati resnici v oči. Ki se zaveda nevarnosti in hkrati s tem tudi svoje šibkosti. To je moč, ki me danes očara, to! Dovoliti si biti ranljiv in znati s to svojo ranljivostjo tudi ravnati. Se dati privezati za jambor, če je treba, stisniti zobe in tuliti od groze, a priti skozi morsko ožino zmagovalec, ki ga zapeljevanje ni moglo odvrniti od trdne odločitve in zvestobe svoji lastni poti.”
“The greatest happiness of life is the conviction that we are loved – loved for ourselves, or rather, loved in spite of ourselves.”
(Victor Hugo)
“That is part of the beauty of all literature. You discover that your longings are universal longings, that you’re not lonely and isolated from anyone. You belong.”
(F. Scott Fitzgerald)
“I love those who do not know how to live, except by going under, for they are those who cross over.”
( Friedrich Nietzsche)
“The greatest healing therapy is friendship and love.”
(Hubert H. Humphrey)
It ain’t that in their hearts they’re bad,
they can comfort you, some even try.
They nurse you when you’re ill of health,
they’ll bury you when you go and die.
It ain’t that in their hearts they’re bad.
they’d stick by you if they could.
Ah, but that’s just bullshit, baby.
People just ain’t no good.
http://www.youtube.com/watch?v=d6AFV78AxRE
Čez tisoč let, ko naju več ne bo,
bo spet prav tak večer, kot je nocoj,
na modrem nebu daljen in svetal,
spet, kot nocoj bo Orijon sijal.
Zeleni hrast, ki pošumeva v noč,
takrat prastaro temno bo drevo,
šumel bo v vetru, kot teman spomin,
na ta večer, ko stala sva pod njim.
Skoz mrak bo trepetala,
istih zvezd srebrna luč,
a mladi par, ki se bo tu takrat objel bo drug,
prav kot nocoj, v pomladni mrak, sijal bo orion,
in prav tako, kot jaz morda, bo rekla deklica,
kako je daleč, kako je lep, kako zdaj sije,
njegovih sedem zvezd.
Čez tisoč let, ko naju ne bo več,
na nebu Orion sijal bo še,
poljubi me, za tisoč dolgih let,
ko tu mlad par se bo poljubil spet.
Čez tisoč let, ko naju ne bo več,
na nebu Orion sijal bo še,
poljubi me, za tisoč dolgih let,
ko tu mlad par se bo poljubil spet.
http://www.rtvslo.si/pda/?&c_mod=pda&op=blog&func=entry&id=37769&public=vip
“Zato, sem premišljevala, bi se zdaj odločila za Odiseja. Klenega moškega, ki upa gledati resnici v oči. Ki se zaveda nevarnosti in hkrati s tem tudi svoje šibkosti. To je moč, ki me danes očara, to! Dovoliti si biti ranljiv in znati s to svojo ranljivostjo tudi ravnati. Se dati privezati za jambor, če je treba, stisniti zobe in tuliti od groze, a priti skozi morsko ožino zmagovalec, ki ga zapeljevanje ni moglo odvrniti od trdne odločitve in zvestobe svoji lastni poti.”[/quote]
Včasih se razbijemo v čereh, ko skušnjavo prelahko jemljemo. Včasih smo kot Odisej, ko nas skušnjava vleče, pa želimo doseči nekaj, kar nam ne bo prineslo dobrega, brez posledic. Da smo pa lahko Orfej, je pa potrebna borba – ozka in strma pot.
Borimo se lahko samo,če vidimo smisel v borbi, če v veri lahko gledamo drugačen cilj, kot nam ga kažejo sirene. Če se želimo boriti, je pomembno, da imamo oporo, da nismo sami. Ni vsak tvoj sovražnik, ki ne deli s teboj tvojega mnenja in ni vsak tvoj prijatelj, ki ti pritrjuje. Nekoč bomo hvaležni tistim, ki se niso strinjali z nami, se nam na videz niso pokazali kot prijatelji, ampak globoko v duši pa so bili vedno z nami povezani in v tišini sodelovali v našem boju, da postanemo Orfej.
Ljubezen nikoli ne mine, čeprav je naš največji križ, da ne znamo sprejeti, da smo ljubljeni. V pravl ljubezni ni strahu, o kako daleč smo od prave ljubezni…
I was alone.
You found me waiting and made me your own
I was afraid
That somehow I never could be a man that you wanted of me
It’s easy to fool the eye but it’s hard to fool the heart.
(Al Pacino)
Life does not always give you what you want, but if you look closely you will see that it gives what you need for growth.
(Leon Brown)
I can accept failure, but I can’t accept not trying.
(Michael Jordan)
Being honest may not get you a lot of friends, but it’ll always get you the right ones.
(John Lennon)
To be yourself in the world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.
(Ralph Waldo Emerson)
Forum je zaprt za komentiranje.