Reki, pregovori, modre misli, citati
Življenje je kratko! Prelomi vsa pravila! Odpuščaj hitro! Poljubljaj počasi!
Ljubi resnično, smej se nenadzorovano..
In nikoli ne obžaluj nečesa, kar te je nasmejalo.
@matjaži, ko zagledam tvojo slikico si ne upam skoraj ničesar napisati, saj se mi zdi, kot da bi bila v otroškem vrtcu …. tam pa je treba biti zelo previden, ker nikoli ne veš, kaj se plete v otroški glavici…. tako, da s to slikico bi pasal na kak forum ciciban teče v beli dan :)))))))
“Ne bojte se življenja! Naj pljuska v vas z vso silo in v vse žile, naj vas nese ali zanese, le ne pustite, da vas spodnese. In imejte ga radi, da bo tudi ono, življenje, imelo rado vas!”
(Tone Pavček)
“The way to maintain one’s connection to the wild is to ask yourself what it is that you want. This is the sorting of the seed from the dirt. One of the most important discriminations we can make in this matter is the difference between things that beckon to us and things that call from our souls. Nowhere can this be seen more clearly than in the choice of mates and lovers. A lover cannot be chosen a la smorgasbord. A lover has to be chosen from soul-craving. To choose just because something mouthwatering stands before us will never satisfy the hunger of the soul-self. And that is what the intuition is for; it is the direct messenger of the soul.”
(Clarissa Pinkola Estés, Women Who Run With the Wolves)
Ni ti treba zapustiti sobe. Obsedi in poslušaj. Ne poslušaj, samo čakaj. Ne čakaj, le bodi… tih, miren, zbran. In svet se ti bo sam od sebe odkril. Ne bo imel izbire, v vsej svoji veličini ti bo padel pred noge.
(Franz Kafka)
“It’s not that successful people are givers; it is that givers are successful people.”
Patti Thor
“Excellence is not a singular act, but a habit. You are what you repeatedly do.”
Aristotle
“God gave us two ends: one to sit on and one to think with. Success depends on which one you use. Heads you win; tails, you lose.”
Anonymous
“Kaj je torej življenje in kaj je smrt? Verjamem, da sta en sam pojav. Nedojemljiv. Dve obliki nečesa, kar s svojimi nebogljenimi čuti ne moremo zaznati. Zato se nam zdi življenje kot čudež, smrt pa njegova usoda. Za naravoslovce kemičen proces. Vse živo je kemija. Sovraštvo in ljubezen, resnica in žalost, veselje in otožnost, sreča in obup – kemija! Kemični proces, ki naj bi bil jaz, se je začel brez moje volje. Tudi končal se bo sam od sebe. Ko se bodo elementi zvezdnega prahu nehali združevati po zakonitostih, ki jih zahteva moje bitje. Življenje in smrt, oboje sem moral sprejeti, brez svoje lastne odločitve. Kakor sem vedel in znal, sem živel ta trenutek, ki se mu pravi življenje in ki je, če smo imeli srečo, lep. In vreden življenja.”
(Polde Bibič)
Proč vrzimo trudne misli –
ni je smrti brez življenja,
ni svobode brez trpljenja,
vse prešlo bo kakor kalna reka.
Proč jo vržeš, če pretesna je obleka.
Človek, novi človek vstal bo iz človeka!
(Karel Destovnik Kajuh)
Obstaja točka v tvojem življenju, ko spoznaš,
kdo je pomemben, kdo nikoli ni bil pomemben,
kdo ni več pomemben in kdo bo vedno pomemben.
Zato ne skrbi za ljudi iz preteklosti,
obstaja razlog zakaj ne bodo v tvoji prihodnosti…
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://shrani.si/f/3H/pf/21qcVrPV/1369243460s.jpg[/img]
[img]http://shrani.si/f/h/uX/1jqqBlkp/myinterestingfiles-13045.jpg[/img]