rek obrazci
Pozdravljeni!
Danes sem se prvič namučila z oddajo rek obrazca in obračunom plače ter nakazilom preko pro klika;))
Sedaj pa ne vem, če sem naredila vse prav. Izpolnila sem rek obrazec, na podlagi preračunane plače. Me pa nekaj zanima, ali je en rek obrazec za 1 osebo in kako se ve, za koga so ti davki odvedeni ter plačani na DURS?
Nakazala sem plačo, potne stroške in poplačala prispevke za zaposlenega na DURS. Pri vsem tem pa ni nikjer omenjeno ime zaposlenega, da bi se vedelo za koga so ti prispevki. Ali sem kaj izpustila?
Mislim, nisem še prav doma v teh računovoskih vodah….:))) Pa danes sem preklela pro klik…;))))
Hvala vsem, ki skrbno odgovarjate tu gor hehehe;)))))
Kaj misliš s tem: hehehe? Nimamo druzga dela, pa mal odgovarjamo, a ne? He he….
z Rek obrazcem je pa tako: ti oddaš rek 1 za izplačilo plače. Na tem obrazcu so vsi podatki za vse zaposlene skupaj: koliko znaša bruto plača, nadomestila, bonitete…, in tudi vsi prispevki, dohodnina in davek na izplačane plače (to je bil včasih fizično ločen obrazec), ki se obračunajo pri plači. Na obrazcu je tudi število zaposlenih, ki so prejeli plačo, datum izplačila neto plače in tudi datum plačila prispevkov.
Kot dodatek rek1 pa so tako imenovani individualni rek-i (analitični podatki), kjer pa so navedeni obračuni plač za vse zaposlene in za vsakega posebej (poimensko z davčno številko, višino bruto plače… in vsemi obračunanimi/plačanimi prispevki ter dohodnino.
Torej, če si oddala samo REK1, zgodba še ni končana. Me pa zanima, kako si uspela oddat samo Rek1, ker po novem so na e.davkih dodali kar nekaj kontrol.
lp
t
Nihče ti roke ne zvija, da moraš karkoli odgovoriti ali pomagati.
Kaj pa mislim s “hehehe”? Pač je medmet za prijaznost….
Sicer pa hvala za odgovor. Sem pa že vse zrihtala, uspešno. Pač sem se prvič srečala s tem obrazcem. Me bodo že iz DURS-a spomnili, če kaj ni v redu, pa se bom še dodatno poučila:)
Lahko noč
Tisto je bilo mišljeno z nasmeškom? Sej veš, da radi pomagamo, tam kjer znamo.
Drugače imaš pa na strani DURs-a tudi nekaj več o oddaji individualnih rek-ov(se pa uporabljajo od 1.7.2008 naprej): http://www.durs.gov.si/si/pravne_osebe/dohodnina_za_pravne_osebe_obrazci/rek_obrazci/
lp
Forum je zaprt za komentiranje.