Najdi forum

regres

Spoštovani,

moje vprašanje se navezuje na izplačilo regresa.V podjetju sem bila nepretrgoma (s podaljševanjem pogodbe)zaposlena od oktobra 2011 do konca decembra 2012. Ker sem izpolnila pogoj šestmesečnega nepretrganega delovnega razmerja,sem junija 2012 prejela regres. Kot že rečeno sem bila nadalje zaposlena vse do konca decembra 2012, ko mi pogodba ni bila podaljšana.Aprila 2013 sem v isto podjetje prišla nadomeščati bolniško odsotnost sodelavca.Bolniško bom nadomeščala do konca junija, torej 3 mesece. Zanima me ali in kako sem upravičena do izplačila regresa? Ali mi priprada sorazmerni del letnega regresa (1/12) in ali to pomeni 3×1/12 (za 3 mesece nadomeščanja v letu 2013) ali za vse mesece zaposlitve po juniju 2012, torej 9×1/12? Prav tako me zanima ali lahko od delodajalca, v primeru ponovnega podaljšanja pogodbe zaradi nadomeščanja bolniške (npr. neprekinjeno podaljšanje več mesecev)zahtevam še preostali sorazmerni del izplačila?Kot sem brala se lahko letni regres izplačuje najkasneje do 1.11. tekočega leta. Lahko,v primeru podaljšanja pogodbe npr. od julija do novembra (izpolnjen pogoj šestmesečnega nepretrganega delovnega razmerja), zahtevam izplačilo celotnega regresa? Iskreno se Vam zahvaljujem za odgovor.

Po novem zakonu delavcu v koledarskem letu pripada 1/12 regresa za vsak mesec dela pri delodajalcu. torej, če si v koledarskem mesecu zaposlena 3 mesece, pripada 3/12 regresa. Če si zaposelna 8 mesecev pa 8/12 regresa.

http://www.informiran.si/portal.aspx?content=regres-odgovori&showMenu=1&showRightFrame=1

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close