Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Regres

Regres

Imam eno vprašanje. Sem na porodniškem dopustu. Zaposlena pri istem delodajalcu sem 10 let.
Za leto 2012, so si v mesecu januarju izplačali regres, ki ga pa meni niso izplačali, češ da mi ne pripada, ker sem na porodniški in naj bi ga dobila, ko pridem nazaj.

Moje vprašanje se glasi? Ali mi morajo regres izplačati istočasno tako kot ostalim zaposlenim ali ne?( v tem primeru, bi ga morala že prejeti, pa ga nisem) Če je odgovor da, bi vas prosila, da mi napišete člen zakona, ki to potrjuje.

hvala in lep pozdrav

Regres je povezan z letnim dopustom, seveda ti pripada, izplačati ga morajo do 1.7.12, preberi si ZDR, notri je vse lepo napisano. 131.člen je o regresu, od 159.-166.člena je pa o letnem dopustu.

Jasna hvala za odgovor. Jaz vem, da mi ga morajo izplačati, samo ne vem pa ali mi ga morajo izplačati istočasno kot ostalim zaposlenim ali ga meni izplačajo naknadno?

Sploh nimajo zakonske podlage, da bi ga izplačevali kaj drugače kot pa ostalim zaposlenim.
V nobenem zakonu ni niti omenjeno, da bi smeli nekomu, ki je odsoten (porodniška, bolniška…), regres izplačati kaj kasneje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close