Najdi forum

regres?

Zaposlena sem od 1.1.2012. Najprej ( januarja ) sem bila zaposlena za poskusno dobo en mesec, nato so mi podaljšali za dva meseca ( februar, marec ), zdaj pa mi bodo podaljšali še za tri mesece ( april, maj, junij ). V pogodbi mi piše, da imam dopusta sorazmerno s številom mesecev ( torej pripada mi malo manj kot dva dni dopusta na mesec ). To je moja prva zaposlitev. O regresu mi v pogodbi ne piše ne duha ne sluha.
Zanima me, ali mi regres pripada? Glede na to, da bom najverjetneje zaposlena samo še do 30.6, torej polnih 6 mesecev, saj se potem s porodniške vrne sodelavka, ki jo nadomeščam.
V primeru da mi pogodbo podaljšajo še za julij ( torej skupaj polnih 7 mesecev ), ali se glede regresa kaj spremeni? Mi potem regres pripada?

Najlepša hvala za odgovor

Do 30.6.2012 imate sorazmeren del dopusta in pol regresa, od 1.7.dalje pa cel dopust in cel regres.

dopust-regres
Sem stalno zaposlen delam v termalnem kopališču,z ozirom da sem delovni invalid delam 4 ..
Letos 18.6.2012 bom imel 40let 1 mesec delovne dobe star bom 58 let pogoje za upokojitev..
Slišal sem da delavcu pred upokojitvijijo pripada cel dopust kakor regres delati pa mora do 31.3.
imam vprašanje ali to drži, tako imajo to urejeno v pravilniku banke..
Meni pravi sindikalist na podjetju da moram delati ,ali vključno končati z 1.7.
TOREJ KAKO JE Z DELAVCEM PRED UPOKOJITVIJO.
KDAJ MU PRIPADA CELI DOPUST IN REGRES…
Sem stalno zaposlen v tem podjetju delam 20 let
hvala za odgovor
cvek

Sindikalist ima prav, v delovnem razmerju morate biti do vključno 1.7., pripada pa vam poln regres in poln dopust.
Če delate samo do 30.6., vam pripada polovica.

V bistvu ste lahko na delovnem mestu enako, saj imate 18.6. pogoje za upokojitev in če greste takrat, koristite pred upokojitvijo sorazmeren regres.
Če pa greste v pokoj 2.7., pa koristite pred upokojitvijo celoten dopust.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close