Regres
Pozdravljeni,
za letošnje leto mi delodajalec še vedno ni izplačal regresa. Trdi, da zato ker ima njegova firma blokiran račun, po zakonu tega niti ni dolžen storiti. Tale se mi zdi malce za lase privlečena :/ Zanima me, če ga lahko pirjavim na inšpekcijo in dam odpoved iz krivdnih razlogov, saj s tem krši mojo pogodbo o zaposlitvi.
Še eno vprašanje glede regresa – pred dvema letoma sem začela delati sredi leta, ampak za tiste mesece regresa nisem dobila. Kolikor vem, mi pripada sorazmerni delež. A lahko sama dam zahtevek preko delavskega sodišča – ker je znesek nizek, bi to raje uredila brez odvetnika, če se le da seveda.
Lp
Tudi blokada TRR ni razlog, da ne izplača regresa.
Žal pa neizplačilo regresa še ni razlog za tvojo krivdno odpoved, odpravnino in ohranitev pravic za zavodu za zaposlovanje.
Seveda pa lahko daš kadarkoli navadno odpoved.
Za leto, ko si začela delat sredi leta, pa je odvisno – če si začela delat pred 30.6. (torej si delala vsaj 6 mesecev), ti pripada poln regres, drugače pa sorazmeren po 1/12 za vsak mesec. Seveda ob predpostavki, da pred tem nisi delala.
Ne razumem zakonov v naši državi …
– delodajalec mi že tri leta ne plačuje prispevkov (žal tega nisem preverjala, ker sem bila prepričana, da je to urejeno) in zaradi tega nimam niti pravice do odpovedi po njegovi krivdi.
– delodajalec mi ne izplača regresa, ki je napisan tudi v moji pogodbi o zaposlitvi, pa nimam pravice do odpovedi po njegovi krivdi
Torej dokler dobiš nakazano minimalno plačo, prispevkov in regresa pa ne, kar po moje pripada vsakemu delavcu, si lahko delodajalec veselo žvižga :/
Forum je zaprt za komentiranje.