Najdi forum

regres

Zanima me, ker sem se zaposlil lani konec oktobra ali mi pripada sorazmerni del regresa, saj sem imel tudi 4 dni dopusta. Ali mi pripada šele po 6 mesecih ali bi mi ga že morali izplačati? Naj grem v pisarno in jim rečem?
Za vsak nasvet bom hvaležen.

pripada ti sorazmerni del regresa (ena šestina od kompletnega – za dva meseca, ko si bil zaposlen). kdaj je zadnji rok za izplačilo, pa ne vem.

Hvala za odgovor.

pripada že, če ti ga bodo izplačali pa je druga zgodba. drugače pa regres lahko terjaš za 5 let nazaj.

Mene pa zanima do kakšnega deleža regresa bom upravičena, ker se bom zaposlila aprila letos? A se to šteje do konec leta al kako? Sam regres se tak 1. del izplačuje nekje junija, julija?

Moral bi ga dobiti že decembra.

Pozdravljeni.Imam vprašanje glede izplačila regresa.Bila sem zaposlena 6 mesecev in en dan za polovični delavnik.Ali mi regres pripada in kolikšen delež? Ker bivši delodajalec noče o tem nič slišati.Mi lahko še poveste na koga se naj obrnem da poskrbi za izplačilo le tega.
hvala za odgovor!

Pripada ti 1/2 celega regresa. Obrni se na Inšpektoriat za delo.

Hvala za odgovor. Sem že bil v pisarni, pa še kar nekaj odlašajo in prelagajo odločitev eden na drugega.

Tukaj ne gre za osebno odločitev, ker je že zakon določil, da ti delavec mora izplačati sorazmeren regres za leto 2008. Povej jim, da pildka ne rabiš. Samo nakažejo naj.

Morajo mi izplačati, če pa bodo to storili je pa drugo vprašanje. Sem že 2x bil, pa je vedno izgovor, da je dotična oseba, ki naj bi vedela kaj več o izplačilu regresa na bolniški… Upam, da bo v tretje šlo rado.
Lp

A torej, če bi dotična oseba bila na bolniški več kot 6 mesecev, potem takem ne bi nobeden dobil regresa, niti šef, ker dotične osebe ni, ostali pa ne znajo urediti teh zadev???? To so samo izgovori.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close