Najdi forum

regres

Prosim za pojasnilo, kako je z izplačilom regresa v tem primeru:

Začetek zaposlitve 1.12.2006, nato pogodba podaljševana (brez prekinitve) in dne 31.5.2007 izplačana polovica regresa (glede na znesek 206 eur bruto predvidevam, da je to polovica). Danes je natanko polnih 6 mesecev od začetka delovnega razmerja. Ali v tem primeru delavcu res ne pripada regres v celotnem znesku?
Kdaj se izplača druga polovica regresa, v primeru, da je delavec resnično upravičen zdaj samo do polovice? Hvala.

Ni dovolj podatkov-a ste zaposleni samo do 31.5.2007 ali kaj?
Če ste bili zaposleni do 31.5.2007, lani imeli sorazmenerni del, letos sorazmerni del letnega dopusta in regresa.
Poglejte Zakon o delovnih razmerjih.

Spoštovani,
Delovno razmerje teče neprekinjeno od 1.12.2006, trenutna pogodba je sklenjena od 1.6.2007-31-8.2007.
31.5.2007 je bilo natanko 6 mesecev,odkar je bilo del. razmerje sklenjeno. Za lansko leto ni bil izplačan noben sorazmerni del regresa, zato predvidevam, da bi se moral 31.5.2007 izplačati celoten regres, ampak ne vem, ali ZDR razumem v tem delu pravilno. Hvala za pojasnilo.

Zaposlena sem od 3.5.2007 za 7 mesecev. Mi pripada regres ali ne?

Tina, se bojim, da večina delodajalcev izplača regres po preteku 6 mesecev, v kolikor pa se pogodba prekine prej kot preteče 6 mesecev pa sorazmerni delež. Morda pa naredi izjemo? To tudi jaz upam, saj sem na istem kot ti, le da imam jaz to smolo, da lahko regres pričakujem v bonih, pa kadarkoli že. LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close