Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Regres za letni dopust

Regres za letni dopust

Delodajalec vam je dolžen izplačati le sorazmerni del regresa (4/12). Letni dopust vam pripada 1/12 za vsak mesec dela v posameznem koledarskem letu, ker vam je delovno razmerje v tekočem koledarskem letu prenehalo pred 1.7. Do regresa ste upravičeni v enakem razmerju kot do dopusta.

Pozdravljeni,

sem trenutno na zavodu. Delodajalec mi je dolžan regres za leto 2010 in 2011 ter tudi odpravnino. Zanima me do kdaj mi velja pravica in ali lahko sploh uveljavljam svojo pravico do izplačila in do kdaj ?

hvala za odgovor

Ker vam pripada po zakonu, lahko uveljavljate svojo pravico.

Če delodajalec delavcu ne izplača regresa, lahko delavec vloži tožbo pred pristojnim delovnim sodiščem, ne da bi moral prej pozvati delodajalca, naj izpolni svojo obveznost. S tožbo lahko zahteva izplačilo odpravnine, regresa, plačilo prispevkov, plačilo zamudnih obresti ter plačilo stroškov postopka. Tožba zastara v 5 letih od datuma, ki predstavlja skrajni datum, ko bi delodajalec moral izplačati regres.

Sama sem sicer mnenja, da se pogovorite, je pa res, da se včasih enostavno ne da in je to edina rešitev.

imam vprašanje. delam v šolstvu, avgusta 2012 mi je potekla pogodba (zaposlena sem bila prej tri leta), sem pa marca 2012 šla na porodniško. letos marca se mi je zaključila. 14 dni sem bila na zavodu, nato sem dobila službo na drugi šoli. torej zanima pa me ali bom dobila laski regres, ki naj bi bil v kratkem izplačan (sem tudi čalnica sviza) in kolikšen delež naj bi to bil?
hvala, lp

Pozdravljeni;
Mene pa zanima sledeče:
Sem redno zaposlena že 8 let v UKC LJ, ko sem zanosila oktobra leta 2011 sem takoj pričela z bolniškim staležem, junija 2012 sem rodila, sedaj pa se mi je porodniška ravno iztekla. zanima pa me, če mi pripada regres, čeprav lansko leto sploh nisem bila v službi.
za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Hvala in lp

Pozdravljeni.

Septembra 2014 sem se zaposlila v pekarni za določen čas (enomesečne pogodbe) pa do maja 2015. V tem času nisem koristila letnega dopusta, tudi regresa nisem dobila izplačanega (pri njih je veljalo pravilo če nakažejo regres ga je potreno vrniti). Nato sem 3 mesece prejemala denarno nadomestilo iz zavoda. Oktobra 2015 sem se ponovno zaposlila kot prodajalka. Zanima me če se nekoriščen dopust prenese h novemu delodajalcu ter ali mi novi delodajalec izplača regres tudi za 1. delodajalca?

Hvala za odgovor

Kot kaže tu nihče ne odgovarja
Stari delodajalec ti mora dati potrdilo o izrabi dopusta in izplačilu regresa. To daš novemu delodajalcu
Lahko ti upošteva celotni dopust, lahko ne – njegova izbira

Pripada pa ti 1/12 za vsak dopolnjen mesec dela
Torej 2/12 dopusta in 2/12 regresa
Torej če imaš 20 dni 3 dni dopusta

DA

Oj,

vidim da je tema neaktivna ze par mesecev vendar ravno danes datum place in regresa in me zanima naslednje ce prav zastopim izracun regresa.

Skratka zacetek pogodbe 16.1 letos, pogodba podpisana za 12 mesecev do 16.1.2018(naslednja upam da bo za nedolocenega), placa z dodatki malce cez 900eur neto, danes dobil pri placi se regres in sicer malce cez 400eur neto, je to prav? Sepravi sem dobil 5/12 celoletnega regresa sklepam iz tega koliko casa delam.

Z naslednjim letom me imajo namen zaposliti za redno, vprasanje se mi z tem izplacilo regresa zvisa ali ostana enako, delezno koliko casa sem zaposlen? Kolikor razumem potem bi moral dobiti naslednje leto na danasnji 15.6 celoten regres izplacan enkratno?

Sicer zamuda pri odgovoru, pa vseeno.

Za letošnje leto, ker bo delovno razmerje od 16.1. do 31.12. (regres se izplačuje za tekoče leto), pripada 11/12 regresa. Minimalni regres pa je najmanj v višini minimalne plače.

Sorazmerni delež regresa pripada za vsak mesec delovnega razmerja v tekočem letu, celoten regres pripada samo v primeru zaposlitve od 1.1. do 31.12.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close