Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev regres- več pogodb za določen čas

regres- več pogodb za določen čas

Pozdravljeni,

sem preiskal forum, a nisem našel podobnega vprašanja.

2.12.2013 sem se zaposlil za določen čas do konca februarja 2014. Pogodbo so mi takrat podaljšali do 30.6.2014, nato pa še do konca letošnjega leta- a ker sem vmes diplomiral, sem s 1.7. dobil povišano plačo iz 1350 na 1580 bruto. Izplačano sem dobil 12.6.2014 428€ neto regresa. Podjetje posluje zelo dobro. Zanima me, če sem dobil nakazan samo del regresa, ali je bil to že cel regres za to leto, ker mi je pogodba ob plačilu regresa potekla pred 1.7.2014? Če sem dobil samo del, kdaj lahko pričakujem drugi del?

lp, Rok

Zadeva je preprosta. Za vsak polni mesec zaposlitve dobiš 1/12 regresa za letni dopust. Se pravi, si bila oz. boš zaposlena celo leto 2014, to pomeni, da moraš dobiti cel regres za leto 2014.

Minimalni reges je enak minimalni plači, tj. 789,15 EUR bruto, na vsak način bistveno več, kot si prejela dosedaj.

Najprej vprašaj sodelavce, če so že dobili cel regres, nato pa se pozanimaj še v kadrovski oz. računovodski službi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close