Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Regres po izteku pogodbe za določen čas

Regres po izteku pogodbe za določen čas

Pozdrav vsem skupaj!

Od 1.9. 2013 do 31.3. 2014 sem zaposlena za določen čas (nadomeščanje porodniške). Konec meseca se pogodba izteče.

Zanima me, kako je z izplačilom regresa, če mi res pripada cel, ker sem bila zaposlena več kot pol leta? Bom normalno dobila izplačilo, kljub temu da v podjetju ne bom več zaposlena?

To je moja prva zaposlitev in mi stvari še niso čisto jasne. Hvala vsem za odgovore

Po novem ZDR-1, ki velja od 12.4.2013 dalje, delavcu, ki ni zaposlen celo leto, vedno pripada samo sorazmerni del dopusta in regresa za letni dopust. Regres zapade v plačilo 1.7. za tekoče leto. Se pravi, del regresa za 2013 bi že morala dobiti plačanega, del za 2014 pa bo še malo za počakat.

Pozdravljeni.

Zakon pravi takole: Delavec, ki je zaposlen celotno koledarsko leto, ima pravico do celotnega letnega dopusta, če ni zaposlen celotno koledarsko leto, mu pripada sorazmerni del letnega dopusta glede na trajanje zaposlitve v koledarskem letu pri delodajalcu, in sicer 1/12 letnega dopusta za vsak mesec zaposlitve (161. člen ZDR-1).

Če ima delavec pravico do celotnega letnega dopusta, mu gre tudi pravica do celotnega regresa. Če ima delavec pravico do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico do sorazmernega dela regresa za letni dopust (četrti odstavek 131. člena ZDR-1).

Delodajalec je dolžan delavce do 31. marca pisno obvestiti o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto (drugi odstavek 160. člena ZDR-1).

V kolikor potrebujete več informacij smo vam na voljo na: info@legas-kranj,si

Lep dan vam želi LEGAS s.p.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close