Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev regres in dopust, pomoč prosim

regres in dopust, pomoč prosim

Spoštovani

Lepo bi vas prosil za odgovor glede regresa in dopusta….Od 1.6 do 30.11 sem bil zaposlen pri firmi XYZ d.o.o., delovno mesto monter v tujini. Delodajalec je vsekakor izkoriščal zakonodajo, meni kot osnovno plačo nakazoval minimalnih 584 €, ostalo razliko pa v obliki dnevnic. Sedaj pa mi noče izplačati regresa in tudi o mojem dopustu noče nič slišati…

Prosim vas za odgovor, koliko mi je delodajalec po zakonu dolžan izplačati regresa in kako je z mojim neizkoriščenim dopustom…Šefe mi govori o nekih 230 € regresa(ne vem kje je dobil to številko ???) in da bi od teh 230 € mi odbil na roke izplačano božičnico 100€…Ali to lahko ???

Najlepša hvala Vam za odgovor

Lep pozdrav

”Đuro”

egres zanaša bruto 81,53 bruto oz. 320,49 neto. Dopust, če si ga zahteval, pa ga nisi dobil, ti pa pripada odškodnina, za 1 dan dopusta enodnevna bruto plača, recimo. Zdej, če ti je dal na roke 100 EUR in ma potrdilo, bi lahko tudi to vštel v regres.

A ni regres enak minimalni plači(584e) ? Po mojem moram dobit najmanj pol minimalne plače(584/2)….se pravi nekje 290e..Tist kar je pa dal bozičnice 100e je pa vseeno manj kot bi moral dobiti za 9 dni dopusta(6 mesecev x 1,5 dan=9 dni)

On se bo seveda probal izmazat čimbolje zanj, sam po mojem bi moral po pol leta zaposlitve dobiti CEL regres…Vsekakor lahk jaz naredim dost večjo škodo kot je regres vreden 😀

Če hočeš cel regres, moraš biti zaposlen vsaj 6 mesecev in 1 dan (161. člen Zakona o delovnih razmerjih)
Regres znaša najmanj minimalno plačo, tj. 763,06 EUR (131. člen zakona), v tvojem primeru torej polovica, tj. bruto 381,53 EUR.

Vsekakor lahko narediš največjo škodo samo sebi, če boš počel nemunosti 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close