Regres in dohodnina, vse bom takoj zapravila
Joj, kako sem vesela. Regres smo letos dobili tako visok, da me je skoraj sezulo, pa še res lep znesek dohodnine dobim nazaj. Tudi pri možu ni slabo. Korona ukrepi se sproščajo! Gremo na prvi avijon in nas ne bo nazaj, dokler ne zapravimo vsega kar smo nepričakovano dobili. Samo še na odobritev daljšega dopusta počakam, mož pa itak lahko dela od kjer hoče. Komaj čakam! Res sem noro pogrešala potovanja.
ne razumem, 04.06.2021 ob 10:58
Kaj pa je bilo nepričakovanega?
Regres je javno objavljen kakšen je in do kdaj mora biti izplačan. Dohodnina tudi menda ja veš kaj lahko pričakuješ?
Ne razumem kaj je nepričakovanega tu. A res nimate čisto nič kontrole nad svojim finančnim stanjem?
Ker delam od doma zamudim vse zanimive novice. Regres je letos za 1x višji kot smo ga dobivali do sedaj, torej je presenečenje. O tem, kot sem rekla, nisem slišala nič, Dohodnine nikoli ne računam in nobeno leto je nima enako, zraven službe delam še na avtorsko pogodbo. Torej je tudi to presenečenje. Ker smo bili lansko leto celo poletje samo malo po Slo, pa to ni naš stil si bomo letošnje poletje res privoščili, sploh ker smo dobili “nepričakovane” zneske. Sem bila dovolj jasna?
A se moraš malo považit, a ne? Nismo vsi take sreče. Jaz sem na dolgotrajni bolniški. Dobim plače 450 eur na mesec, kaj bo z regresom sploh ne vemo, nismo ga še dobili. Glede na višino plače bo tudi regres minimalen. Poskušala ga bom dati na stran, da bom imela za čez leto za kakšno luknjo poštukati. Nisem vem nevoščljiva, res ne, me pa včasih kar malo pojezi, da so med nami take razlike. Lep dopust vam želim, pa mislite še malo na nas, ki ne vemo kaj dopust sploh je.
Svet bo moj, 05.06.2021 ob 22:48
Ker delam od doma zamudim vse zanimive novice. Regres je letos za 1x višji kot smo ga dobivali do sedaj, torej je presenečenje. O tem, kot sem rekla, nisem slišala nič, Dohodnine nikoli ne računam in nobeno leto je nima enako, zraven službe delam še na avtorsko pogodbo. Torej je tudi to presenečenje. Ker smo bili lansko leto celo poletje samo malo po Slo, pa to ni naš stil si bomo letošnje poletje res privoščili, sploh ker smo dobili “nepričakovane” zneske. Sem bila dovolj jasna?
Očitno so vam lani minimalni regres izplačali, letos pa max, ker razlika drugače ni tako velika.
Glede dohodnine si pa le malo preračunajte, mogoče bi lahko dobili še več v drugačnem preračunu (otroci recimo).
Uživajte na dopustu.
Važička, 09.06.2021 ob 00:26
A se moraš malo považit, a ne? Nismo vsi take sreče. Jaz sem na dolgotrajni bolniški. Dobim plače 450 eur na mesec, kaj bo z regresom sploh ne vemo, nismo ga še dobili. Glede na višino plače bo tudi regres minimalen. Poskušala ga bom dati na stran, da bom imela za čez leto za kakšno luknjo poštukati. Nisem vem nevoščljiva, res ne, me pa včasih kar malo pojezi, da so med nami take razlike. Lep dopust vam želim, pa mislite še malo na nas, ki ne vemo kaj dopust sploh je.
Nisi nevoščljiva? Oprosti ampak kaj ti je avtorica kriva? In kaj točno se važi, pač povedala je tako kot je. Bi se morala opravičiti vsem ki imajo manj? In razmišlja naj o revežih na dopustu? Resno? To nabijanje krivde ker nisi na robu preživetja gre čez vse meje normalnosti pri nas. Kaj točno bo tebi bolje če se bo ona obremenjevala, sekirala in razmišljala o revežih na dopustu? Boš imela kaj več? Ali ti bo samo v tolažbo da ima še ona uničen dopust če ga ti ne moreš imet?
Jasna že, ne pa tudi odgovorna.
Tudi če delaš poleg službe po avtorskih, se da normalno izračunati, kaka mora biti dohodnina in koliko bo doplačila ali vračila. Pa trditev “plača + avtorske = vračilo dohodnine” ne more biti pravilna, ker se v takem primeru vedno doplača, razen če je AH zelo malo, konec leta pa se poračuna olajšava za otroke, ki se med letom ne upošteva.
In izračunati, za koga od partnerjev je bolj smiselno, da uveljavlja otroke (imata jih, ker pišeš v množini, da greste), se tudi da.
ne razumem, 09.06.2021 ob 08:48
Očitno so vam lani minimalni regres izplačali, letos pa max, ker razlika drugače ni tako velika.
Glede dohodnine si pa le malo preračunajte, mogoče bi lahko dobili še več v drugačnem preračunu (otroci recimo).
Uživajte na dopustu.
Zakaj se pa ti vsajaš, ti je že razložila, ti pa še v drugo svoje ‘goniš’ – ja če si v JU zaposlena, potlej je jasna visina regresa, sicer ne.
Je razpon od-do kar velik, tako da je lahko za marsikoga poztivno rpesenečenje…
-
Suepr, avtorica, privošči si, nadoknadi, kar ti je manjkalo, saj si po vsem tem, kar se je dogajalo, prekleto zaslužiš 😉
jasna že, 09.06.2021 ob 08:58
Jasna že, ne pa tudi odgovorna.
Tudi če delaš poleg službe po avtorskih, se da normalno izračunati, kaka mora biti dohodnina in koliko bo doplačila ali vračila. Pa trditev “plača + avtorske = vračilo dohodnine” ne more biti pravilna, ker se v takem primeru vedno doplača, razen če je AH zelo malo, konec leta pa se poračuna olajšava za otroke, ki se med letom ne upošteva.
In izračunati, za koga od partnerjev je bolj smiselno, da uveljavlja otroke (imata jih, ker pišeš v množini, da greste), se tudi da.
Zakaj bi si v naprej preračunavala, rajši imam presenečenja. Čisto lepo shajamo tudi brez dohodnin in regresov in se z njimi ne obremenjujemo, ker pa je bila razlika v primerjavi z lanskim letom očitna in ker je to denar po suhem, ga bomo mamenili za tisto kar si želimo, in to je daljše potovanje. Nepričakovani znesek bo pokril razliko mojega neplačanega dopusta, saj mi daljšega renega dopusta niso mogli odobriti.
Ahmm, 09.06.2021 ob 11:18
Zakaj se pa ti vsajaš, ti je že razložila, ti pa še v drugo svoje ‘goniš’ – ja če si v JU zaposlena, potlej je jasna visina regresa, sicer ne.
Je razpon od-do kar velik, tako da je lahko za marsikoga poztivno rpesenečenje…
-
Suepr, avtorica, privošči si, nadoknadi, kar ti je manjkalo, saj si po vsem tem, kar se je dogajalo, prekleto zaslužiš 😉
Res sem vesela, da se še najdejo ljudje, ki niso jezni na cel svet, zagrenjeni, foušlivi, zadrgnjeni,…
Ahmm, sem vesela tvojega komentarja. Tako iz srca se mi zdi. Škoda, ker nas ni več takih, ki se z drugimi ne obremenjujemo in privoščimo samo dobre stvari.
Hvala za lepe želje. Tudi tebi lepo poletje!!!!
Super.
Jaz sem pri dohodnini na 0, regres mi ne pripada. Ampak dopust pa bo. Tako kot ti na avion za 14 dni, potem pa še kakšen teden na Hrvaško, pa par dni po Sloveniji. Jaz tudi bp delam na daljavo, prav tako mož. Samo počitnice še počakamo.
Pa še odgovor za uno, ki sprašuje za dohodnino. Dohodnino dobiš nazaj če med letom plačuješ višje akontacije. To nima kaj dosti veze z višino plače. Npr. med letom nimaš prijavljenih otrok, v olajšavo jih prijaviš na koncu leta. Ali pa kar dela kar dosti folka- ob koncu leta vplačajo dodatno pokojninsko.
ZAŠTO SU IGNORIRALI OVU VIJEST!? – Ljudi Nakon Vakcinacije ŠIRE MUTACIJE! – dr. Kešimir Pavelić
https://youtu.be./hnOMpRRisK0
Forum je zaprt za komentiranje.