Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev regres-do kdaj izplačilo?

regres-do kdaj izplačilo?

Pozdravljeni,zanima me sledeče.1.4.2013 sem v službi dala odpoved in sedaj koristim enomesečni odpovedni rok,imam pogodbo za nedoločen čas.Vem,da imam pravico do sorazmernega dopusta in regresa.Zanima me do kdaj mi je delodajalec dolžan izplačat regres? Sicer sem od njega zahtevala še preostanek lanskega regresa,ki mi ga je izplačal samo 300e pa še to na roko,brez,da bi bil prikazan na plačilni listi.

Do 1.7.2013.

Pozdravljeni! Zaposlena sem za določen čas od 1.1.2013 do 1.4.2014. Avgusta 2013 sem dobila nakazan del regresa v višini okrog 300€. Letos sem dobila od delodajalca izpisek koliko denarja sem dobila v 1 letu in pa regresa. Plača “štima” za regres pa mi piše, da sem ga dobila 710€.
Koliko regresa mi v resnici pripada?
Ali sploh lahko pricakujem preostanek, glede na to, da mi kmalu poteče pogodba?
Hvala

Zanima me tudi, če sem upravičena do nadomestila za brezposelnost po poteku pogodbe. To je moja prva zaposlitev.

Do nadomestila na zavodu si seveda upravičena. Regres ti pa pripada najmanj v višini minimalne plače, tj. za leto 2013 bruto 783 EUR oz. neto cca. 650 EUR, za leto 2014 pa sorazmerni del, 1/12 za vsak polni mesec dela. Do višjega regresa si upravičena, če tako piše v morebitni kolektivni pogodbi. Poglej v pogodbo o zaposlitvi, tam bi moralo biti navedeno, katera kolektivna pogodba velja.

Če ti ob koncu delovnega razmerja ne bodo hoteli plačati regesa, jih pač tožiš ter obenem prijaviš na DURS zaradi utaje davkov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close