Najdi forum

Registry???

Pozdravljeni!

Se opravičujem – malce dolga bom. 🙂
Naj že na začetku povem, da sem dala skozi že vse ‘ANTI’ programe.
Aha, pa še to – gre za W2K.

Skratka, razno razne slikice in fotografije imamo zložene po različnih folderjih. In ko želim na hitro pogledati kaj je v

katerem, enostavno preklopim na ‘Thumbnails’ … vsaj do sedaj je bilo tako!?!

Nastavljeno je, da jih po defaultu odpira z MS Photo Editor – in to tudi dela. Tudi če spremenim, na npr. Imaging, jih pač od

zdaj naprej odpira s tem. Ta del je začuda v redu.

V Explorerju/Thumbnails pa mi Slik z .JPG ne prikaže več. Če jih preimenujem na .jpeg (ali .jfif, .jpe…) dela vse lepo

normalno.

Torej grem na Tools/Folder options/File Types – in glej ga zlomka – .jpg ne obstaja. Zato ga dodam ročno (New – JPG; Advanced

– JPEG Image). V seznamu se pojavi, vendar pod ‘File Types’ piše ‘JPG File’ namesto ‘JPEG Image’ (in brez pave ikonce) (dela

še ne). V ‘Change’ mu priredim npr. MS Photo Editor – ikonca se spremeni (dela še ne), spodnji gumb pa se iz ‘Advanced’

spremeni v ‘Restore’ – kliknem nanj in spet se vse izgubi (ikonca) – še vedno ne dela.

Ko grem naslednjič v Tools/Folder options/File Types .jpg spet/še vedno ni. (podobno je z .gif, pogrešam pa tudi .wmf).

Zdaj se odločim za dramatičen poseg v Registry. (Regedit – HKEY_CLASSES_ROOT) In po predvidevanjih, je pri .jpg res eno

sr**je. Tričetrt zadev manjka. (Content Type, ShellEx…) No prav, jih bom pa ročno dopisala…

Aa, jok brate – odpade! Ne glede na to ali hočem dodati string, key ali le spremeniti value se upre in napiše:

Error editing/creating Value/Key
Cannot edit: Error writing the value’s contents.
Cannot edit: Error writing to the registry.
Cannot create key: Error writing to the registry.

Če želim kakrkoli dodati ali spremeniti npr v .jpeg, pa lahko (v .jpg pa ne), zato se odločim, da .jpg pobrišem in ga nato na

novo ustvarim. Pa žal tudi to ne gre:

Error Deletig Key
Cannot delete .jpg: Error while deleting key.

Tudi v Regedt32 je zadeva podobna.

Kaj mi stvar ‘zaklepa’ oz kako restavrirati Registry? (Seveda backupa nimam) 🙂
Prosim za kakršnokoli pomoč, namig…

Lep pozdrav

Sem že rešila… 🙂

Ampak tale MON je res čudežen – samo da vanj napišeš svoje probleme, že se pojavi rešitev.

:))

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close