registered sdram…..
zanima me kakšne je razlika je registered pa “navadnim”
Doma sem našel eno staro kišto, pa ma not DIMM SDRAM 128 Mb PC 133/7.5……
Zdej me pa neki zanima:
V knjigci od mame plate sem videl da plata podpira samo PC66 pa PC 100 – zdej je notr PC133 pa dela brez problema……..kako to…..
Skupna količina RAM je lahko 256 MB navadnega ali pa 512 MB registered……
Če obstaja možnost (če to še delajo oz.prodajajo)bi dokupil še tisti RAM – samo ne vem kaj naj kupim, registered ali navaden, ali je lahko v enem slotu registered v drugem navaden, v navodilih piše samo to, da ni nujno da sta v obeh slotih isto velika RAMa.
kako vem, kakšen ram je trenutno vgrajen……….
hvala
PC133 dela normalno tudi na plošči, ki podpira PC66 vendar dela samo tako kot PC66.
Registered RAM je dražji in ima dodan modul, ki preverja bite – 0 in 1 da se ne stanja slučajno poljubno spremenijo in s tem sesujejo sistem. Mislim da je to to, če ni tako naj me kdo popravi.
Se pravi da dokupi še 128MB duble sided ali pa single sided ram. To je pomembno. Če imaš zdaj 128 MB single sided RAM-a moraš obvezno kupit dodaten single sided RAM in ne duble sided, ker se ti drugače sistem ne bo zagnal. Verjetno pa imaš duble sided ram, ker je mašina precej stara.
Če rabiš še kako informacijo pa vprašaj.
na ramu je samo nalepka s črtno kodo in napis DIMM SDRAM 128 MB PC133/7,5…… to je vse……, razen če je kje na ploščici kaj napisano, samo jo nisem ven vlekel……..kot sem že rekel ima 8 čipov……
plata je proizvajalca Vtech – sedaj je to PC Partner…… to sem ugotovil, iz BIOS ID-ja……., model BXB847D…….(35-8847-02)
nabor čipov je Intel 440bx
sej res, a so ti podatki kje v Biosu……?
Forum je zaprt za komentiranje.