Refundirana bolniška in plača 06?
Imam novo službo v kateri sem dober mesec dni. Ker imam to smolo in sem zbolela 2x za isto stvar in da se mi je stanje poslabšalo.
Dobim obvestilo iz službe, ker sem na refundirani bolniški potrebujejo podatke mojih plač 2006 (bivša služba).
Kaj pravzaprav se jih tiče( pa ne v slabem pomenu) moja stara plača in seveda kako je to sploh povezano z bivšo službo in novo ter obračunavanje nove plače.
Hvala za vsak odgovor.
Refundirana bolniška se po zakonu mora obračunavati glede na povprečno urno postavko iz leta pred nastopom bolniške.
V službi morajo imeti podatke, koliko si zalužila, koliko je bilo urno povprečje in na osnovi tega lahko izračunajo, koliko lahko refundirajo. Upoštevati pa morajo še drug pogoj; bolniška ne sme biti višja, kot pa bi ti zaslužila, če bi delala.
In ta izračun, z navedenimi podatki, morajo poslati na ZZV, kjer ga pregledajo in če je vse OK, delodajalcu povrnejo denar za tvoje nadomestilo. Le-tega delodajalec tebi izplača takrat, kot drugim plače, čez nekaj časa pa ga dobi povrnjenega. V enakem znesku.
LP!
Forum je zaprt za komentiranje.