Redno umivanje zob, napredovanje kariesa
redno umivanje zob nima nobenega vpliva na karies. Na karies tudi nima nobenega vpliva sladkor kar trdijo zobozdravniki, tem pa so to v usta položili farmacevti. Seveda se ne greš lizat z osebo, ki ima solato za zobmi in kosmate zobe ker niso umiti že celi teden. Jaz govorim o vplivu umivanja zob na karies, V Brazilskem gozdu so naleteli na pleme, kjer so predvsem mladi člani skupnosti plemena imeli popolnoma lepe zdrave bele zobe- ljudje nad 25 let. Nekateri stari so bili tudi že brez zob, ampak to je druga pesem. nihče ni vedel da je pametno si umivati zobe zaradi kariesa. Torej kako to, da po 25 letih ne umivanja zob tako beli zdravi zobje. morda vam napišem kasneje zakaj je to tako
Stara forumašica (res ta prava), 06.08.2025 ob 11:50
Redno umivanje zob je vsaj zjutraj pred zajtrkom in zvečer pred spanjem.
Res je ,dvakrat,tudi nitkanje ,ali vodna prha ,potem ščetkaš,ne vzame veliko časa. Će so plombe dobre .karies ne napreduje …netesne plombe ,zrak ali počene ,pa zna bit problem.. Zelo odvisno od prehrane ,cuker ,sladkarije ,razjedajo sklenino.
ZDRAVILEC0, 06.08.2025 ob 11:57
redno umivanje zob nima nobenega vpliva na karies. Na karies tudi nima nobenega vpliva sladkor kar trdijo zobozdravniki, tem pa so to v usta položili farmacevti. Seveda se ne greš lizat z osebo, ki ima solato za zobmi in kosmate zobe ker niso umiti že celi teden. Jaz govorim o vplivu umivanja zob na karies, V Brazilskem gozdu so naleteli na pleme, kjer so predvsem mladi člani skupnosti plemena imeli popolnoma lepe zdrave bele zobe- ljudje nad 25 let. Nekateri stari so bili tudi že brez zob, ampak to je druga pesem. nihče ni vedel da je pametno si umivati zobe zaradi kariesa. Torej kako to, da po 25 letih ne umivanja zob tako beli zdravi zobje. morda vam napišem kasneje zakaj je to tako
po moje je glih v tem fora,jejo samo nepredelano hrano ,meso in zelenilo,to kar da mati narava …pa vseeno ,nimajo vsi zdravih belih zob…
zeloodvisno02, 06.08.2025 ob 12:03
po moje je glih v tem fora,jejo samo nepredelano hrano ,meso in zelenilo,to kar da mati narava …pa vseeno ,nimajo vsi zdravih belih zob…
torej jedo zdravo nepredelano hrano, pa praviš da je to to, v nadaljevanju pa že dvomiš in poveš, da pa nimajo prav vsi belih zob, ampak hrano jedo pa enako, torej ni vzrok za zdrave zobe hrana. Umivanje zob tudi ne, ker si jih ne umivajo, sploh pa ne s florovimi pastami- svinjarijo. vzrok so konflikti, teritorialni konflikti v zahodnem svetu.
Dixie, 06.08.2025 ob 13:18
zobna pasta in soda bikarbona z malo grobe soli. Tudi po trikrat na dan. Nimam ne kariesa in ne zobnega kamna. Zobozdravnica je ostala brez besed, ko je videla kako sem popravil stanje zob. Sedaj tudi rjavi niso več.
da nebi kdo probal tega ,vzemi kos marmorja ,pa ga probaj drgnit s tvojo formulo …pol pa poglej proti svetlobi…
Forum je zaprt za komentiranje.