Redni vs. izredni študij
Ne da se mi niti vseh teh komentarjev brat, sploh pa ne odgovarjat polpismenim, ki še enega posta na forumu ne znajo dobro prebrat.
Ampak za vse vas – sem jasno napisala, da res ‘resnih študentov’ tudi med rednimi ni kaj dosti. Večina jih pride po pildek, s tem da se tisti, ki so vmes še kaj delali ali rojevali otroke, tolčejo po prsih, kot da jim je uspelo storiti nekaj superhuman in to zanje predstavlja vrhunec lifa.
Tako da večina jih pride po pildek, resnih študentov pa, sploh v tej poplavi kvazi izobraževanja, itak praktično ni več, izumirajo v poplavi potrošništva.
Več kot toliko se mi pa ne da razlagat, ker itak – očitno – tule ni dometa za to:)
lp
Na katerem faxu?
Lažji izpiti? Če znaš je vse lahko, če ne pa težko 😉
Na EF in FU sigurno ne. Izredni imajo še to smolo, da imajo po obsegu manj predavanj, znati pa je potrebno isto.[/quote]
Sigurno si bila izredna študentka na enem izmed teh dveh faksov, ker tako misliš.
Jaz pa prav za EF vem, da je velika razlika v težavnosti med rednim in izrednim študijem.
Jaz pa ses tem ravno ne strinjam. Imam koncano EF, univerzitetni studij (pred leti ….), redni studij. Nato sem sla v sluzbo, se po kar nekaj letih dela vpisala v izredni magistrski (takrat se znanstveni). Izpite smo imeli skupaj z rednimi. Recimo Mramor, Prasnikar, ne se bat, izpiti niso bili lazji za nas izredne.
Ko sem delala izredni sem sele ugotovila, kako lahko in lustno je bilo redno studirat.
Se ena – sem zaposlena (srednji menedzment- tako se sedaj poslovenje o pise), obcasno sodelujem na razgovorih za zaposlitev. Kriterij nam ni redni ali izredni studij, ampak fakulteta (in ne “snel kurz”).
Forum je zaprt za komentiranje.