Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Redki-gosti lasje

Redki-gosti lasje

Pozdravljeni, prosim potrebujem pomoč!

Do svojega 16 leta sem imela zelo redke, tanke, poškodovane lase, mastne tudi, že drugi dan bi si jih morala prati pa le nekako počakam da si jih umivam na 3 dni. Malo mam vsaj blond prelivov da se ne vidi ravno zelo.

In tudi še sedaj pri 20 letih ko jih imam se situacija ni nič izboljšala.
Res je da prvih 17 let mojega življenja nisem jedla popolnoma nič zelenjave, samo občasno sadje (ne vsak dan), in dokaj ne zdravo hrano.Imam tudi zelo slabo kri. Sedaj že 2 leti uživam železo, pivski kvas, in pred mesecem dni sem začela jesti tudi fitoval tablete.

Povejte mi če je možno da bi kdaj v življenju dobila ful goste lase, ali se to dogaja samo pri tistih ki so imeli včasih goste, vmes že redke in kasneje nazaj dobilii spet goste lase.

Bom res imela celo življenje redke lase?
Ali pa je tudi možno, da mi lasje začnejo rasti tam kjer jih še nikoli ni bilo??

prosim za pomoč….

hvala

Spoštovana Ninica.
nehajte se sekirati zaradi nepomembnih stvari. Vaši redki lasje ne bodo nikoli ”full’ gosti. mati narava jih je take naredila, kod milionom drugih ljudi na svetu. če bi vi bila lačna, žejna, brez roke, noge…skratka invalid ali nebogljen revež na cesti, potem bi se vaš ”problem” z lasmi zdel absurden.
Nekoliko krajše se strižite, ne pretiravajte z blond prelivi- barvami, pa upam da ne iz trgovine, saj si boste tenke lase le izsušila in močno poškodovala.
Skratka dobro striženje, kakšna pramena, dober šampon za mastno lasišče – napr. Vichy ali L’oreal Professionnel, Wella Professionnel ( v frizerskih salonih kupujte) in bo vse v redu.
Lep pozdrav
Stevo Pavlovič

************************** STEVO FRIZERSKA HIŠA Trubarjeva 44 Ljubljanja Naročanje:01/431 51 38 Delovni čas:08-20 sobota:08-14

Spoštovani,
imam vprašanje, ki je obenem tudi (predvsem) psihični problem.

Imam 22 let, pred 2 tedni sem končal kaditi, kadil sem sicer slabo leto po odmoru 2 let, pred odmorom pa sem kadil 3 leta nekje.

Že od nekdaj sem imel izjemno goste lase.. Vedno, ko sem pral glavo, sem moral kar veliko vode politi na nanjo, da je ta le prišla skozi goste lase do lasišča itd..
pred dnevi pa sem opazil hudo spremembo.
Namreč, ob straneh (nad ušesi proti čelu diagonalno) se je pojavila kot nekakšna črta, kjer močno manjkajo lasje, tu pa tam sem našel celo nekakšen “krog” ki je redkeje poraščen z lasmi.

Ne vem kaj naj storim. Najbrž boste napisali isto kot zgoraj, ali pa dejali, da moram iti k dermatologinji, kar bom storil, vendar jo imam komaj čez 3 tedne(!).
Zanima me, ali je možno, da človeku, ki je imel celo življenje trdne in goste lase, v cca. 10 dneh izgubi toliko las, oz. da “Pleša” tako hitro napreduje?? Se pravi, če gre tako naprej, bom v 2 mesecih imel glavo kot jajce.
Pirložil sem vam še sliko, da boste videli, kako izgleda.
Vljudno vas prosim za odgovor in če je možno, za kakšen nasvet, ker me to enostavno psihično ovira.

Hvala!

[img]http://www.shrani.si/f/D/dR/4stezDXY/1/slika1.jpg[/img]

Pozdravljeni.

Razumem vašo stisko, dermatologa obiščite nemudoma, termin boste dobili najhitreje če boste samoplačnik.

Vzrok izpadanja je lahko genetski ali bolezenski.
Poznamo tudi začasno izpadanje las katerega vzroki so lahko visoka vročina, motnje delovanja ščitnice, pomanjkanje železa, splošna anestezija, hormonske motnje ali izrednim stresom ter pri ženskah po porodu.
Pri teh stanjih veliko lasnih mešičkov preide v fazo mirovanja, kar povzroči izrazito redčenje las. Tudi uživanje nekaterih zdravil (pomirjevala, zdravila proti vročini (antipiretiki) lahko poškodujejo las, zaustavijo razmnoževanje celic, citostatiki, proti strjevanju krvi, analgetiki, antiseptiki, aspirin v večjih količinah zaužitih tablet, zdravila proti malariji), neprimerna prehrana – hujšanje, pretirana debelost, pomanjkanje tekočine (dehidracija) lahko povzroči začasno izpadanje las. Izpadanje las lahko povzročijo tudi opekline, obsevanje lasišča z rentgenskimi žarki ter izpostavljenost lasišča nekaterim kemikalijam. V teh primerih začnejo lasje spet normalno rasti, ko odstranimo vzrok.

Srečno.

Lp
Naya

********************** Frizerski studio EVILHAIR Trubarjeva cesta 55 Ljubljana http://www.facebook.com/Evilhair/app_453357294705395 http://www.evilhair.com/ naya[afna]evilhair.com

Haha STEVO zelo prijazno ste odgovorili na vprašanje. Čeprav je problem res psihološko moteč a se vam ne zdi? Pa brez zamere!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close