Recite kar hočete
Na MONu večkrat zasledim očitek, da so manj izobražene ali srednje izobražene ženske boljše v gospodinjstvu kot izobražene
Z vašo tezo se že v osnovi ne strinjam, ampak nekaj pa drži kot pribito: tudi če obstajajo izobražene ženske, ki so večinoma časa porabile za izobraževanje, se bodo kasneje naučile gospodinjskih opravil, ko bodo to potrebovale. Ali drugače: lažje se bo izobražena privadila gospodinjskih spretnosti, kot neizobražena in nerazgledana kultiviranega, razgledanega, intelektualnega pogovora in vedenja. Še vsaka se je naučila gospodinjstva, razglabljati na 1000 in en način pa se ne vsaka.
Gospodinjskih spretnosti se “privadiš”? Kdaj, pri 50? Ni pridnost nekaj, kar te (ne) naučijo v družini!?
Pod drugo pa ne vidim neke bistvene korelacije med izobrazbo in gospodinjskimi deli…
Pod tretje pa to sploh ni pomembno za vas ženske, ampak za nas moške, pa še to samo za tiste, ki morajo živeti skupaj z leno žensko. 🙂 Ti si se privadila gospodinjskih del? ;))
Gospodinjskih spretnosti se “privadiš”? Kdaj, pri 50? Ni pridnost nekaj, kar te (ne) naučijo v družini!?
Pod drugo pa ne vidim neke bistvene korelacije med izobrazbo in gospodinjskimi deli…
Pod tretje pa to sploh ni pomembno za vas ženske, ampak za nas moške, pa še to samo za tiste, ki morajo živeti skupaj z leno žensko. 🙂 Ti si se privadila gospodinjskih del? ;))[/quote]
ehehehe, bravo 🙂
Znanje gospodinjskih opravil ni neposredno povezano z izobraženostjo, ampak z delovnimi navadami in značajem.
Glede na to, da je veliko žensk nespretnih pri gospodinjskih opravilih in glede na vedno višjo povprečno izobrazbo, bi kdo lahko sklepal, da je krivda pri izobrazbi.
Vendar je težava pri nezainteresiranosti in težnji k lagodnejšemu načinu življenja ter posledično uporabi neke hitre in na pol pripravljene hrane.
Včasih ni bilo na razpolago toliko pripravljene hrane v stilu, pogrej in pojej, zato so bile nujne kuharske spretnosti, da je ženska pripravila nek obrok.
Blablabla…[/quote]
Potemtakem pa…ni pravila:).
Izmed vseh magistrc doktorjev in uni dipljev sem srečal do danes samo 1 žensko ki je znala debatirat na ”tisoč in en način”
tak da ne bluzi!
Ženske in logika je kot moški in tamponi…. ne gre skup ker v 95% začnete razmišljat preveč čustveno in kvazi humano…. To se vidi pri temah o sicalnih, prebivalstvu na Svetu ekonomiji itd….
skratka ženske in logika sta 2 oddaljena pojma bolj kot Sonce in Zemlja….
Matkič, jeza, prezir in tako naprej, je tudi čustvo, da ne boš mislil, da je moški brez čustev in zaradi tega v neki prednosti ali pa da je njegova logika boljša od ženske. Ko ti razmišljaš z jezo, ženska razmišlja s sočutjem recimo, zato je tebi tvoje razmišljanje logično, ženski pa ne. Prav tako pa je njej njeno razmišljanje logično, medtem ko se tebi zdi “samo čustveno”. Ljudje smo pač čustvena bitja, moški in ženske.
ja je čustvo…. ampak vseeno moški smo po naravi bolj razumni in logični kot ženske…. ti prepričuj sebe in kogarkoli tu gori da to ni res ampak ve se da je to res….
Spet si zabluzil in odjadral od bistva…. da je MOŠKI manj čustveno bitje kot ženska…. to je po defaultu tako…. degeneriranci ki jokate tedensko pač niste Moški ampak ste samo bitja moškega spola…. tu pa je velika razlika.
ja je čustvo…. ampak vseeno moški smo po naravi bolj razumni in logični kot ženske…. ti prepričuj sebe in kogarkoli tu gori da to ni res ampak ve se da je to res….
Spet si zabluzil in odjadral od bistva…. da je MOŠKI manj čustveno bitje kot ženska…. to je po defaultu tako…. degeneriranci ki jokate tedensko pač niste Moški ampak ste samo bitja moškega spola…. tu pa je velika razlika.[/quote]
No, zdaj se nisi odzval najbolj razumsko, prej kot ženska. :))
Spet si zabluzil in odjadral od bistva…. da je MOŠKI manj čustveno bitje kot ženska…. to je po defaultu tako…. degeneriranci ki jokate tedensko pač niste Moški ampak ste samo bitja moškega spola…. tu pa je velika razlika.[/quote]
No, zdaj se nisi odzval najbolj razumsko, prej kot ženska. :))[/quote]
bogi marko spet probaš provocirat…. saj vem da je hudo ko morš bit skoz kontra meni in meni podobnim po defoltu ampak saj bo…. boš dobo recept za tista konjska pomirjevala….. raje si piši z svojo drago prek neta…. bo bolj koristno za tvoj low IQ 🙂
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
No, zdaj se nisi odzval najbolj razumsko, prej kot ženska. :))[/quote]
bogi marko spet probaš provocirat…. saj vem da je hudo ko morš bit skoz kontra meni in meni podobnim po defoltu ampak saj bo…. boš dobo recept za tista konjska pomirjevala….. raje si piši z svojo drago prek neta…. bo bolj koristno za tvoj low IQ 🙂
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))[/quote]
Ni hudo. Samo povedal sem svoje mnenje, ti si pa takoj dobil občutek, da te prepričujem. Po tej LOGIKI bi ti mi vsi lahko očitali, da si ti en post pred mojim nas prepričeval o tem, kako ženske slabo logično razmišljajo. To je le dokaz, kako ti logika slabo deluje, ko razmišljaš s čustvi (jezo). 😉
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))[/quote]
Ni hudo. Samo povedal sem svoje mnenje, ti si pa takoj dobil občutek, da te prepričujem. Po tej LOGIKI bi ti mi vsi lahko očitali, da si ti en post pred mojim nas prepričeval o tem, kako ženske slabo logično razmišljajo. To je le dokaz, kako ti logika slabo deluje, ko razmišljaš s čustvi (jezo). ;)[/quote]
Čudno je da je tvoje mnenje v 99% diametralno nasprotje mojemu…. in čudno da ravno mene in ostale katerih mnenje ti je diametralno nasprotno kontinuirano citiraš in nas poskušaš provocirat…. logika pride tu do takega zaključka da iščeš provokacijo ampak je ne dobiš, no morda misliš da jo dobiš kar je še boljše da se ne počutiš tako bednega kot v resnici si.
Ti želiš vsako stvar zrelativizirat bolj kot je nekaj potrebno…. jaz verjamem da bi ti še dejstvo da je zemlja ”okrogla” zrelativiziral in bi rekel MORDA PA SI TO MI SAMO DOMIŠLJAMO DA JE OKROGLA….
trololol
Seveda, še posebej, ko se jim kurac na “vsako drugo” dvigne, pa ko si kupujejo nad-drage avtomobile in neskončno gadgetov, je to izraz čistega razuma in logike…
Seveda, še posebej, ko se jim kurac na “vsako drugo” dvigne, pa ko si kupujejo nad-drage avtomobile in neskončno gadgetov, je to izraz čistega razuma in logike…[/quote]
:)) Refleksi so nezavestna dejanja!
Seveda, še posebej, ko se jim kurac na “vsako drugo” dvigne, pa ko si kupujejo nad-drage avtomobile in neskončno gadgetov, je to izraz čistega razuma in logike…[/quote]
:)) Refleksi so nezavestna dejanja![/quote]
Ma nemoj.
Ma nemoj.[/quote]
dražljaj-vzburjenje-refleks
Zavestno dejanje je, če ga bo ali če ga ne bo dal v uporabo. :))[/quote]
Misliš, zavedno, a ne? Ali ti super razumni moški kar na 1, 2, 3 nezavest izgubljajo?
Forum je zaprt za komentiranje.