recepti :)
Tale je meni všeč , večkrat delam zdej poleti in naredim kar za 2 dni: Jaz dušim cca pol ure in je dovolj.
PEPERONATA
1 PORCIJA
50 g paprike, 50 g bučk, 50 g jajčevca, 50 g paradižnika, 20 g čebule, strok česna, 5 g olja, malo soli, bazilika ali timijan, rožmatrin, peteršilj
Zelenjavo očistimo in narežemo, paradižnik olupimo.Čebulo prepražimo dodamo zelenjavo, dušimo cca 1 uro. Peperonato začinimo in potresemo s peteršiljem.
al pa še bolj enostavno:
zelenjavo narežem (bučke, melancane,e paradižnik, paprika) , dam v z olivnim oljem nakapan pekač, potresem s feta sirom, ali kakšnim kozjim (samo da je malo slan, ker zelenjave ne solim) porinem v pečico in pečem cca 20 -30 minut. Simpl pa dobr.
Hujšaš po Montignacovi metodi? Tudi jaz sem si belila glavo, kaj naj skuham.
– piščančja jetrca prepražim na čebuli in namesto da jih potem naredim v omaki, notri ubijem cela jajca.
– sladko zelje, zraven npr. hrenovke ali kakšno drugo meso
– boranja z mesom ali brez (narediš bolj gosto z malo omake, ker potem preveč pogrešaš pire krompir)
– lahko skuhaš poljubno zelenjavo (meni se zdi najboljše mešana zelenjava), na olju prepražiš čebulo, dodaš zelenjavo in gor ubiješ jajca – da zakrknejo.
– spet zelenjava kot priloga k mesu: zelenjavo skuhaš ali pa tudi ne (odvisno od vrste zelenjave) – lahko eno samo vrsto, lahko mešano, jo daš v nepregorno posodo, preliješ s smetano + jajcem, potreseš s sirom in zapečeš v pečici.
– verjetno se izogibaš tudi cvrtju, pa vseeno: dunajsko spaniraš npr. cvetačo, bučke…
Predvsem zelenjava na tisoč in en način: dušena, kuhana, pečena… zraven pa meso ali pa tudi ne.
Poglej za kakšen recept še na kulinarika.net.
Pa dober tek!
Drage moje, saj ne da bi hotela podreti vaše jedilnike, ampak če ne sme biti ogljikovih hidratov, to pomeni, da tudi zelenjava odpade, saj vsebuje pretežno ogljikove hidrate (poglejte si sestavo posameznih živil na na primer http://mojtrener.com/HTML/objavljeni_clanki/00010%20Tabela%20zivil.htm) in boste ugotovile, da ni zelenjave brez ogljikovih hidratov.
V primeru, da pa je zelenjava dovoljena – ne sme pa biti ogljikovih hidratov iz drugih virov, potem pa so poslani recepti ok.
Pa uspešno hujšanje,
W.
Ha, sva že dve, da se izgleda ubadava z dieto Zeleni slap, a ne?!
No, v pomoč ti ponujam tale dva recepta:
1. Špinačni narastek s cvetačo (recept za eno oz. dve manj lačni osebi)
20 dag sesekljane in skuhane cvetače ožmi (da ne boš imela preveč vodeno), dodaj poprej skuhano cvetačo (svetačo lahko rahlo stisneš z vilicami) – cca.10 dag, nato vmešaj eno celo jajce, posoli, popopraj, malo česna. Maso vlij v jena posodico, povrhu pa polij še s stepenim jajcem. Peči v pečici cca. 35 min na 180*C (oz. da jajčka na vrhu zakrkne).
2. Puranje meso z bučkami in olivami (4 osebe)
60 dag puranjega mesa
30 dag bučk – nareži na kocke
10 dag zelenih oliv – prereži na pol
10 dag črnih oliv – -“-
20 dag olupljenih paradižnikov
10 dag zelene paprike – nareži na kocke
0,5 dcl olivnega olja
0,5 dcl olja
peteršilj
(originalen recept vsebuje še 2dcl vina – jaz ga nadomestim z dvema žličkama jabolčnega kisa, redčenega z vodo, in pa 6 dag parmezana).
Meso duši pokrito na olju, da porumeni. Dodaj narezan paradižnik, papriko, posoli in popopraj. Nadaljuj z dodajanjem ostalih sestavin, zalij z redčenim kisom, posuj s peteršiljem. Duši, da se meso in bučke ne zmehčajo.
Pa veliko užitkov ob tej hrani in veliko končnega uspeha ob dieti!
Forum je zaprt za komentiranje.