Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recepti za dobrote iz srečanja

Recepti za dobrote iz srečanja

Sem nova, vse kar je novo pa še nima prakse in so križi in težave…

Ko gledam slike, kaj ustvarjate na vaših srečanjih, ostanem brez besed. Upam, da niste profi kuharji ampak takšni domači, ki radi kuhate in ustvarjate, ker menim, da kar nastane v domači kuhinji pa kuhar ni izučen je tisto tapravo, takšnim receptom se da najbolj zaupati.
Sedaj pa k bistvu. Na slikah sem videla, da ste pripravljali bogomoljke in trilje, nisem pa zasledila receptov ali pa se še ne znajdem, zato prosim za pomoč.
Zanima me tudi, če lahko bogomoljke nadomestimo s škampi.
Moja družina ima rada polnjene lignje s šunko in sirom, vendar če jih dam v ponev in ko spustijo vodo je potem tako kot bi se kuhali – imate vi mogoče kakšno drugo rešitev, kako je kaj z njimi v pečici ????

NUJNO

Danes kar veselo pregledujem tole stran. Našla sem tudi recept za orehove ježke, pa prosim če mi lahko pojasnite ali je potrebno kvas dati v toplo mleko in počakati da vzhaja potem zgnesti testo in tudi testo počakati da vzhaja pač tako kot pri potici, krofih oz. na sploh pri kvašenem testu
NUJNO PROSIM ZA ODGOVOR, DANES JE SOBOTA SLABO VREME JAZ PA IMAM ČAS PA BI POSKUSILA NAREDIT TE LEPOTCE

Kvas, daš kar v mrzlo mleko, toliko da se razpusti, takoj zamesiš testo, ki ga potem pustiš vzhajati pribl. 1/2 ure. Veliko uspeha! LP

Hej, Beki!

Nobena od prisotnih na srecanju ni kuharica po poklicu in delale smo kot v domaci kuhinji.

Recepta za bogomoljke nisem napisala posebej, bolj tako priloznostno, v raznih postih.

Naredijo se kot vsaka “buzara” iz morskih sadezev. Vse dam na mrzlo olje, pocasi se segreva, malo mesanja, petersilj in cesen, zalijes z avinom, da izpari, malo drobtinic in pokrjes, da se vse malce podusi.

Ponavadi jih delam v kombinaciji z drugim ( majhni kalamarcki, sipice, skoljke, kozice in tudi kak skamp). Omaka je zaradi bogomoljk zelooo okusna. Mesa v njih ni prav veliko( odvisno od sezone in svezost) omaka pa krasna.

Lahko naredis tudi same. Zlozis jih v pekacek, po njih potreses precej nasekljanega petersilja in cesna, malo popra, malo poskropis z limoninim sokom, tudi skorjico naribaj, polij z olivnim oljem in v pecico.Proti koncu zalijes se z vinom in das malo drobtinic. Enako naredis lahko tudi na plosci.

Sestra na vrhu malo zareze v oklep in napolni z mesanico drobtinic, petesilja , cesna in olja. Tudi zelo okusno.

Kalamare polnim z drobtinami, zelisci, zacimbami in nasekljanimi lovkami.
Delam jih v pecici.

Lep pozdrav Babi

Pozdravljena Evita!

Hvala za pojasnilo glede priprave testa za orehove ježke. Žal s peko ni bilo nič, ker sem dobila nenajavljen lenitis in mi je bolj dišal kauč in TV, polega tega pa se zadeve malo bojim, ker menim da ni ravno preprosto narediti tako lepo obliko sploh pa narediti bodice, vaši so tako lepi kot bi jih narisali jaz pa se bojim, da bodo moji kot kakšni kupčki.

Pozdravljena Babi!

Hvala za odgovor še vedno pa ne vem če lahko namesto bogomoljk dam škampe ali je to celo ista žival le da ima drugačno ime – pa ne se smejat ker nisem ravno doma v živalskem svetu.
Imam pa še eno vprašanje, če si pripravljamo pitulice že prejšnji dan , drugi dan pa pečemo, se verjetno v pekaču nabere tekočine od nadeva ali pa se morda motim ???

Kaj pa kalamari v pečici a jih med peko pokrijete ali ne , kako je kaj s tekočino?

Pitulice lahko zamrzneš in jih naslednji dan daš direktno v pečico. Glede odvečne tekočine ne vem točno, ampak mislim, da to ne bi smel biti problem, ker med peko tako ali tako izpari.

Hej, Beki!
( Ce bi i zamenjala z y , bi se ne to ime oglasila v Angljiji srckana puncka:)) )

Bogomoljke niso isto kot skampi. Oglej si sliko. Seveda lahko naredis same bogomoljke, toda kdor je izbircen, ga ne bos prepricala…

Skampi imajo repek, v katerem je slastno meso. Pri bogomoljkah je pa meso vzdolz trupa pod oklepom in ga je manj .

Ne boj se; cez noc testo popije vse tisto, kar slucajno od nadeva zleze. Tekocine ni nobene in so take pitulice lahko se boljse.

Kalamarov ne pokrivam, da se cimprej zapecejo.

PC je bil na servisu, ker se ga v nedeljo temeljito cistila in potem…ni vec delal. Ne smem biti prevec natancna:)) Lp Babi

Evita!

Prosim koliko dni prej pa lahko narediš ježke, kako dolgo ostanejo sveži, seveda če počakajo :-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close