Najdi forum

recept

Pozdravljene

Ali ima mogoče katera od vas recept za tiste piškotke , ki izgledajo kot orehi.

Zelo prav bi mi prišlo, če bi mi ga katera napisala!

LP

In hvala vnaprej

Marusa*

Hej, Marusa!

Ce pritisnes v desnem kotu zgoraj ( DODAJ RECEPT), dobis bazo receptov:
sladice > orehi. Je recept.

Lp

Ojla

Babi najlepša hvala za odgovor.
Danes sem kupila modelčke za te piškote. Upam da mi bodo ratali.

lp

marusa

Par možnosti za pripravo “orehov”!

OREHI

SESTAVINE
30 dag moke
10 dag mletih orehov
7 dag sladkorja v prahu
15 dag masla
1 jajce
2 vanilijeva sladkorja

POSTOPEK:
Moko in maslo dobro premešamo, dodamo ostale sestavine in napravimo gladko testo. Na hladnem naj počiva vsaj 1 uro. Napravimo tanek valj in ga razrežemo na manjše koščke. Nadevamo jih v modelčke za orehe in jih spečemo svetlo rjavo pri srednji vročini (180 stopinj C).

OREHI II.
SESTAVINE
32 dag moke
10 dag sladkorja v prahu
12 dag mletih orehov
25 dag masla
2 dag čokolade v prahu

Krema:
3 žlice moke
10 dag čokolade
25 dag masla
1 rumenjak

POSTOPEK
Suhe sestavine zmešamo, dodamo stopljeno maslo
in umešamo gladko testo.
Napolnimo modelčke in vtisnemo jamico na sredino. Pečemo 15 – 20 minut na 180 C.
Kremo naredimo tako, da vse sestavine stepamo nad soparo, da se krema zgosti.
Orehove polovičke namažemo s kremo in stisnemo po dve skupaj, da izgledajo kot pravi orehi.

OREHI III.
MASA:
32 dag masla
40 dag moke
10 dag mletega sladkorja
12 dag mletih orehov
2 žlici kakava

NADEV:
2 jajci
2 žlici gustina
1 vanilin sladkor
10 dag sladkorja
14 dag malsa
5 dag čokolade
2 žlici ruma
Vse skupaj zmešamo in nadevamo v modele. Pečemo 15 minut pri 150°C.

NADEV:
Jajca, gustin, sladkor in vanilin sladkor zmešamo nad kopeljo, da se zgosti. Nato damo v mešalnik maslo in dodamo ohlajeno kremo, nazadnje pa še čokolado in rum. Če želimo, da je krema res kompaktna, jo naredimo dan prej in jo pustimo čez noč v hladilniku. Orehe lahko nadevamo šele, ko so ohladijo.
Iz omenjenih sestavin naredim poleg breskev še hruške. Za pecelj dam malo bobi palčko, za muho rozino. Naredim tudi češnje – za pecelj vzamem kar naravni pecelj od lista hruške ali jabolka. Sadje je zelo dekorativno, rahlo in predvsem po površini med peko ne razpoka.

Ojla

Caca najlepša hvala za napisane recepte. Sem jih že naredila po receptu, katerega mi je priporočila Babi. Bom pa kdaj poiskusila tudi kakšen recept, ki si mi ga napisala.

Moram pa povedati, da so mi uspeli zelo dobro.Je pa res, da za pripravo rabiš kar nekaj časa, še posebno če nimaš dovolj modelčkov.

Krema z recepta pa je zelo dobra, mogoče jo bom uporabila tudi za nadev za torto.

Lep se imejte še naprej

čav

Marusa*

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close