Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recept za solato z morskimi sadeži

Recept za solato z morskimi sadeži

Danes zvečer bi rada za predjed naredila solato z morskimi sadeži.
Prosim za kakšen dober recept…., predvsem to, koliko časa naj kuham morske sadeže, da ne bodo pretrdi (kupila sem kar mešane zamrznjene). Jih naj prej odtajam ali dam kuhati kar zamrznjene?

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore in vam želim srečno 2005!!!!!

No, danes je na forumu zatišje. Morda ti katera v celoti odgovori. Jaz ti lahko povem ‘mešanico’ za obelit solato.
Torej:
cca 1/2 dcl suhega belega vina (vse odvisno od količine m.sadežev)
cca 6 žlic olivnega olja
nasekljan svež peteršilj
nasekljan česen
sok 1-2 limon
sol
poper

Sama solate iz zmrznejnih morskih sadežev še nisem delala, tako da ne vem, koliko časa bi jih kuhala. Bi pa dala kuhat kar zmrznjene, potem pa probaš. Mogoče cca 15 minut. Zmrznjene morske sadeže delam ‘na buzaro’ in takrat dam pokuhat zmrznejne za ene 15 minut.

Srečno in lp n.

Jaz jo bom delala danes, pa še ne vem točno, kako. Če ti odgovorim jutri, pa ti verjetno ne bo pomagalo. Na približno bo šlo nekako takole:
morske sadeže bom kar zmrznjene skuhala v vodi, ki ji bom dodala belo vino, cel poper in lovorov list. Koliko časa se kuha ne vem. Jaz jih probam in, ko so lignji (ki so najbolj trdi) primerno mehki odstavim.
Potem pa nameravam dodati česen, limonin sok, balzamični kis in oljčno olje.
Na koncu pa še svež peteršilj.

No, solata je pripravljena. Sadeži so se kuhali cca 20 minut, mogoče kakšno več. Poleg zgoraj naštetega sem dodala na kocke narezano rdečo papriko in blanširan por. Dobro je!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close