Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika recept za socne muffine

recept za socne muffine

Zdravo, drage kuharice in kuharji!

Ze nekaj casa sem v fazi peke muffinov in delo mi gre super od rok. Me pa pri teh muffinih vseeno nekaj precej moti; katerega koli recepta se lotim, pri vseh, pa cetudi so denimo zraven vmesane banane, je zadeva na koncu precej suha, pusta in me spominja na tiste puste biskvite, kakrsne smo v socialisticnih casih, haha, dobivali v soli pri kosilu.

Ima katera od vas recept za kaksne res socne muffine ali to pri teh sladicah preprosto ni mogoce?

Kajti sicer bom zacela peci tiste vase imenitne kokosove torte in podobno, haha!

En lep muffinast pozdravcek, Vesna

Jaz delam najraje muffine iz ovsenih kosmičev, jogurta in sadja, ponavadi jabolk. Muffini so zelo dobri in sočni, poleg tega pa tudi ne preveč kalorični. Upam, da ti bodo všeč.

1 skodelica ovsenih kosmičev
1 skodelica jogurta
1 jajce
1/4 skodelice sladkorja
1 skodelica moke
1/4 skodelice olja
2 skodelici naribanih jabolk

Ovsene kosmiče prelij z jogurtom in pusti približno pol ure, da se dobro namočijo. Jajce in sladkor zmešaj in dodaj ovsenim kosmičem. Dobro premešaj, dodaj moko, olje in jabolka in spet premešaj. Peci v modelčkih za muffine, približno pol ure pri 200 stopinjah.

Če želiš, lahko uporabiš tudi 1 vrečko pecilnega praška, da bodo muffini bolj narasli.

Namesto sladkorja lahko v maso dodaš narezano suho sadje.

Borovničevi muffini
Sestavine:
250 g moke
3 Žličke pecilnega praška
1 kozarec vloženih borovnic ( lahko tudi 200 g svežih ali zmrznjenih)- namesto borovnic lahko damo poljubno sadje oz. čokolado
1 veliko jajce
150 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
8 žlic sončničnega olja (jaz vzamem tistega, ki ga imam doma)
1,5 dl pinjenca (oz. navadnega mleka, jogurta, kisle smetane)
40 g masla

Priprava:
Pečico segrejemo na 180°C (ventilacija 160°C). Moko zmešamo s pecilnim. Vložene borovnice odcedimo.
V skledi stepemo jajce. Dodajamo sladkor, vanilijev sladkor, olje, surovo maslo, mleko. Po testu razprostremo moko, jo narahlo vmešamo, na koncu damo še borovnice.
Pečemo 20-25 minut. Izklopimo pečico in pustimo kolačke nekaj časa mirovati. (jaz jih pustim okrog 3 minute).

Ta recept je res enkraten in slasten ter SOČEN. Tudi mene moti, da so ostali recepti tako “suhi”. Sem pa že pekla Irenine in so mi tudi še kar všeč. Lep dan, Jana

Punce, hvala, takoj bom preskusila oba recepta!

Cao, Vesna

jaz jih ponavadi pečem iz moke iz celega pšeničnega zrnja (mislim, da se tako reče) in najboljši so takrat, ko vanje vmešam okrog 2 skodelici svežih jegod in eno skodelico bele ali pa črne čokolade (narezane na koščke)- najboljši so še topli-jagodni sok in čokolada se kar cedita ven. Njamsi!

Sočnost je do neke mere sicer res odvisna od recepta, najbolj pa je pomembno, da takrat, ko daješ skupaj mokre in suhe sestavine, zmešaš le toliko, da se suhe sestavine prepojijo. Nikakor ne smeš temeljito, dolgo in močno mešati. Čim bolj na kratko, čim manj časa.

Vidis, Silvy, ocitno sem ga pokronala pri tem, da vse sestavine kar zmiksam in se ne oziram na to,da bi morala suhe in mokre samo na hitro spojiti skupaj.
Se bom poboljsala…

Hvala za nasvet!
Vesna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close