Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika recept za polivko iz sveze zeljenjave

recept za polivko iz sveze zeljenjave

Zivjo!

Ze nekajkrat sem v gostilnah (Puccini, itd.) jedla bozanske testenine s svezo spomladansko zelenjavo (melancani, bucke, paradiznik itd.). Ko sem zadnjic to poskusala sama skuhati, je na koncu vse skupaj spominjalo bolj na dzuvec kot na fino polivko, haha.

Mi lahko kdo pomaga s kaksnim super receptom?

Ker obozujem italijansko kuhinjo, se priporocam tudi za kak drug fin testeninski recept!

Hvala in lep dan, Vesna

Pozdravljena! Ne vem,ce je to ravno polivka,kar dam jaz na testenine.Je dobro in ni podobno dzuvecu.Zelenjavo(malo cebulce,por,bucke,korencek ,sveze oranzne in rdece paprike,melancane, cesen, petersilj ) vse na hitro poprazim v voku.Mislim,da je pomembno,da najprej dam ,kar je trse,nato ,kar se prej naredi.Ne sme se izlocati tekocina,ker potem je res dzuvec.Ker je vok vroc tudi po obodu,se zelenjava hitro popece.Ko se mi zdi,da je vse gotovo,pokrijem in pustim 5 do 10 minutk,da se sokovi in arome pomesajo.Seveda ne pozabi na sol in poper pa se kaj drugega,kar imas rada. Ne vem,kako bi ti povedala.Pri meni so koscki celi in prijetni za ugriznit.Podobno kot pri gobicah,lahko so kot kuhane ali prijetno hrustljave. Mogoce sem ti kaj pomagala. Lp babi

Babi, super si!

Sele danes sem odkrila tale forum, sicer vsak dan “visim” le na forumu Starsi starsem (sem namrec mamica osem mesece starega sincka). Sem pa prejle malo brala poste tu na tem forumu in odkrila sem, da si prava strokovnjakinja za kuho.

Evo, zdaj te lahko prosim za kak fajn recept za slastno kosilo, na katerega bom povabila tasco in tasta.

Problem je, da tasca noro dobro kuha, tudi idej ima tisoc, jaz pa sem na tem podrocju bolj sibka.

Ona je “profica” za mesne jedi, jaz pa bi rada napravila raje kaj testeninskega.

Se ti da napisati kaksne predloge, s predjedjo vred (sicer sem pa ze spodaj nasla tvoj imeniten recept za namaz za v sunko, bozansko; no, to bi bila lahko predjed).

Babi, ze vnaprej hvala, in od danes naprej bom pridno spremljala tvoje recepte (in recepte drugih) in poskusala tako dopolnit moje kuh. znanje (kuhati sicer znam, idej pa nimam prav dosti; ob dojencku mi pa se casa zmanjkuje za kaj bolj “kunstnega”)!

LP, Vesna

Kakšna je razlika med melancanami in bučkami?

Melancanam se pravilno rece jajcevci, so temno rdece, skrlatne barve, bucke so pa bucke (a la kumare, le tanjse so).

Cao, V.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close