Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika recept za pizzo

recept za pizzo

Punce oprostite mi, če je bilo že napisano.
Jutri greva z možem na neko zabavo in sem se ponudila da prinesem seboj domačo pizzo.
Ima morda katera kakšen preverjen recept?
Sicer pizzo redno pečemo pa bi morda tokrat probala na kakšen drugačen način.
Hvala.

Pa poskusi naredit več različnih, manjših.

Ena “normalna”, raztegneš testo, namažeš s paradižnikovo omakco ali koščki, nadevaš s kuhanim pršutom in sirom, potreseš z gobicami in olivami ter origanom in spečeš.

Druga naj bo “rolana” pizza, testo je enako, razvaljaš ga v pravokotnik, debel kak cm, nadevaš z paradižnikovo omako, potreseš z origanom, dodaš na kocke narezan različen sir, morda kako tuno in filete slanika, kapre, črne olive. To zviješ kot potico in spečeš.

Tretja pa je lahko npr. calzone (prepognjena pizza), klasičen calzone s skuto ali morda zelenjavni s skuto in različnimi zelišči, morda kakšna goba, zdaj jih je veliko…

Jaz sem ravno predvčerajšnjim naredila pizzo ki je meni ful dobra. In sicer vse normalno kot pri klasični pizzi (pelati, origano, šunka, gobe, sir) potem pa še zadnjih pet minut pečenjo gor razporediš gorgonzolo in tržaško omako.

Jaz pa se ob taki priliki ne bi glih igrala in poskušala nekaj novega oz. preveč novega. Vsekakor se drži tvojega recepta za testo, ker veš, da bo v redu. Poigraš pa se lahko z oblogami.
A vseeno ti bom dala par idej, za katere sicer uporabiš tvoje testo, a pride ven čisto nekaj drugega. Če ne tokrat, jih uporabi kdaj drugič.

Pizza s čebulo: čebulo razdelam na malo olja in rahlo posolim ter namažem na testo za pizzo in v pečico. Zraven ne rabi čisto nič drugega, čeprav se lahko na to čebulo posuje tudi sir, ali kako rezino salame… Jaz osebno čebule ne maram, a tako jo imam zelo rada.

Pizzete: testo razvaljam, nanj namažem malo paradižnikove omake z origanom in posujem z zmiksanim sirom ter malo šunke. To zrolam in režem rezine cca 1 – 1,5 cm, ki jih plosko polagam v pekač (kot pitulice). To potem spečem. So prijetne male pizzete, ki jih lahko primeš v roko in se tudi ne umažeš, saj se nadev nekako posuši. To delam za večje zabave, ker se lepše porazdeli med goste.

Jaz sem bila ravno danes na obisku, kjer je gostiteljica naredila take male in sicer iz listnategatesta. V bistvu so bili malo odprti žepki, napolnjeni s sirom, šunko, paradižnikovo omako in gobami. Meni se je zdelo zelo okusno, pa se kar v roko se prime in pojes.

Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close