Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recept za mongolsko meso

Recept za mongolsko meso

Vceraj mi je prijatelj Zoran zaupal super recept za mongolsko meso.
Upam, da vam bo vsec.

MONGOLSKO MESO

Marinada za meso:
1zlica rizevega vina
1,5 zlice svetle sojine omake
1/4 cajne zlicke pecilnega praska (meso zmehca)
1 zlicka koruzne moke
na tanko narezana govedina (prej jo fajn potolci)
Vse skupaj zmesaj in pusti stati 1 uro.

Marinirano meso nahitro popeci na vrocem ognju (2-3 minute), ko je peceno ga daj ven na kroznik. Na olje, kjer se je prej peklo meso daj narezan por, malo pomesaj, dodaj svetlo sojino omako (s tem omako solis), malo rizevega vina in mesaj. Ko je por pecen dodaj meso, pomesaj, malo popopraj (ce zelis) in serviraj. Dober tek!

Prima zleda, pa ful enostavno. Kejka, zanima me, ali se lahko riževo vino s čim nadomesti? LP Daša

Lahko ga nadomestis s šerijem (ne vem kako se pravilno napise:( ).
lep pozdravcek,
K.

A res, a je potem riževo vino sladko? Seveda če si mislila cherry – tak sladek, rdeč likerček. LP Daša

Dasa! Lej to sem nasla na kulinarika.net.
Vse vrste riževega vina odlično nadomešča južnošpansko vino jerez (dry sherry), slabši nadomestek pa je katerokoli zelo suho vino in razredčen konjak.
Ne vem pa, ce je cherry=sherry??
Lp.K

Mi je že vse jasno. Lepa hvala!

POZDRAVLJENE

Mene pa zanima kje kupit riževo vino?

Hvala in lp.

Jst sem ga vceraj kupila v intersparu, na policah s kitajsko kuhinjo. Najcenejsega imajo pa menda v lecklerku 😉
Lep poletni pozdravcek,
K.

KO bote naredila naj mi katera pove kako pride.
A je dober, a je podoben kot v kitajski.
Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close