Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice recept za lariam?

recept za lariam?

ali se za lariam ali katerkoli drugi antimalarik da dobiti recept?

Nevem v čem je problem, za vsako zdravilo, ki je primerno zate ti zdravnik napiše recept. V tem primeru seveda beli recept, ki ga sama plačaš.

Pa ne tak komplicirat, nisi prva ki gre v Afriko, raje pojdi na zavod za zdravstvo (ambulanta za popotnike) pa ti bodo z veseljem vse prodali in fajn zaračunali.

Ojla

Eni jedo Clinofug kot antimalarik in tega lahko dobis na recept (beri brezplacno).

Ne, da bi jst to sranje se kdaj hotu jest. Mislim, da vse drugo moras placati (pravzaprav ti tudi tega nebi smeli predpisati s cem drugim kot “belim” receptom)

Imam zavarovanje zdravil in mi zavarovalnica pokrije bele recepte. zato se mi to splača.

Aha, ne vem ce sem spadajo tudi taksna zdravila. Pol ti lahko se vitamine in kej drugega krijejo.

Vitamini niso zdravilo. Se bom pa pozanimala, sej mogoče imaš prav, da mi zavarovanje tega ne bo pokrilo.
lp

Eva ne bo šlo, vsaj v Sloveniji ne. V naših lekarnah ne moreš dobiti, ne kupiti lariama.
To vprašaj na zavarovalnici, kjer imaš nadstandard, če prineseš račun in ti morda povrnejo stroške. Bi pa bila vesela, če bi to informacijo posredovala pol na forum, če boš preverila.

Probat ni greh.

Na zavaodu za zdrav. varstvo v Kopru so mi povedali, da imajo oba zdravila Larima in Malarone v naših lekarnah. Žal pa zavarovalnica tega ne bo pokrila, ker pravijo, da gre za preventivno sredstvo in ne za zdravilo.

Eva, ti kar vprašaj v lekrani pri nas, ampak kolikor sem osebno preverjala pri veledrogerijah to ni možno, da se dobi Larim oz Malerone v lekarni.
Izključno le na zavodih za zdr. varstvo. In zavarovalnica ima določeno, vsaka posebej, če ti bodo antimalarik plačali ali ne, s tem zavod nič nima.

Majo pomoje kar prav. Zakaj ti nebi pol placali se cepljenja. V principu je popolnoma isto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close