Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika recept za langaš

recept za langaš

ima mogoče kdo kak dober recept za langaš?
hvala

Ka te to je?

to je jed iz kvašenega testa ki se ocvre v olju…potem pa lahko premažeš z česnom, smetano, soliš, sladkaš…po želji…izvira baje iz Madžarske poznajo pa jo v prekmurju…

Nekaj podobnega sem zasledila enkrat na forumu prehrana, z imenom “pitulice”- Mi tudi ni blo jasno kaj je to in dobila razlago podobno kot opisuješ. Poskusi tam pod pitulice najdit.

LP!

hvala

lp

0,5 kg moke
5 dkg kvasa
1 dl toplega mleka
1 žlička sladkorja
2 žlički soli
1 navadni jogurt
1 jajce

Kvas razdrobimo v 1 dl mleka ter dodamo sladkor. Ko naraste, ga dodamo k vsem ostalim sestavinam ter dobro pregnetemo. Če je testo premehko, lahko dodamo malo moke. Nato testo postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, da vzhaja. Od testa si nato trgamo poljubne kose, ki jih s prsti razvlečemo. Robovi naj bodo malo debelejši, sredina pa tanjša. Testo nato poševno polagamo v vroče olje, da se ne delajo mehurji; če pa se, mehur prebodemo z vilico. Pečemo približno pet minut.
Ko je pečen, ga lahko poljubno premažemo s česnovo vodo ali s kislo smetano.

ponavadi delam po tem receptu,
moja sestra pa namesto jogurta in jajca da zmučkan krompir

k.

No tole je pa velika zmota.
Pitulice so v bistvu majhni bureki z različnimi nadevi. In nimajo nobene veze s kvašenim testom, saj so narejene iz listnatega testa in tudi jih ne cvremo, ampak pečemo v pečici na peki papirju.

Ups . . .potem pa se opravičujem.

k72, odlično! Zdaj bo moj mož lahko užival v zadevi in ne čakal na redke obiske v MS, ko si zadevo privošči z nasmehom 😉

evo še en recept moje prijateljice;

50 dag moke
25 dag kuhanega pretlačenega krompirja
1 žličko sladkorja za kvas
3 dcl vode
sol
kvas

-iz sestavin zamesimo bolj mehko testo, oblikujemo 6 hlebčkov in jih pustimo vzhajati. Ko narastejo, jih rahlo razvlečemo in ocvremo v vročem olju. Pečene navlažimo s česnom.

poskusite, splača se!!!

pa dober tek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close