recept za cvetaco s sirom v pecici
Zivjo!
Pri postu o zelenjavnih zrezkih je Ale pisala o tem, kako jih naredi iz cvetace itd.
Jaz sem se pa medtem spomnila, da bi enkrat z veseljem napravila cvetaco, gratinirano s sirom v pecici (plus s kaksno polivko).
Mislim, da sem o tem receptu brala enkrat ze na forumu Starsi, no, bom pa vseeno vesela receptov, hitrih in enostavnih, haha, od vas, mojstric kuhe in peke.
Pa en lep dan vam zelim, Vesna
Jaz naredim tako:
cvetačo razdelim na cvetke (ne premajhne) in jih na pol skuham. Dam jih v pekač, da so tesno skupaj, torej vzamem manjši pekač. Naredim malo bešamela, odvisno pač koliko imam cvetače, vmešam malo sesekljanega peteršilja, prelijem preko cvetače, povrh pa obilno potresem z naribanim sirom in dam v pečico, da se zapeče (nikakor ne več kot petnajst minutpri200 stopinjah)
Enako pripravljam tudi brokoli in se nam zdi na ta način pripravljen boljši od cvetače
Ja, tudi jaz sem svoj recept že menda zapisala. Kombiniram cvetačo in brokoli, oboje malo pokuham (tako da še ni mehko), dam v pekač, primešam na kocke (rezine) narezano šunko (kar tisto za pizzo, oz. šunkarico – ni pa nujno, lahko je tudi brezmesno) in prelijem s prelivom iz smetane (lahko jogurt), jajčke, malo majoneze (po okusu), sol, poper, kak stisnjen česen, čez pa potresem nariban sir. V nekje pol ure pri 180 oC je zadeva gotova.
Forum je zaprt za komentiranje.