recept – SNEŽNE KEPE ali "šnelovkrle " – NUJNO !!!
Pazi, da mleko ne vre! oz. tako malo da komaj vidis. Ko so vse kepe kuhane pa iz mleka skuham puding – bolj redek (na 1liter mleka en zavitek) Koliko sladkorja gre v beljake se ne spomnim, nasla sem pa recept na kulinaricni sloveniji:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1766
KO SO KEPE ŽE SKUHANE, PRECEDIM MLEKO V KATERIH SEM JIH KUHALA, MU DODAM ŠE HLADNO MLEKO, VANILIJEV STROK IN SLADKOR IN V VODNI KOPELI(VODA NE SME VRETI) MED MEŠANJEM Z METLICO DODAJAM RUMENJAKE.
MEŠAM, DOKLER SE NE ZGOSTI.
POTREBNO JE PAZITI, DA NE ZAVRE, SICER SE VSE SKUPAJ SESIRI.
NA KONCU STROK VANILIJE PREREŽEM PO DOLŽINI IN POSTRGAM VANILIJO, KI JO DAM V KREMO.
NOBENEGA PUDINGA!!!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.