Reakcija partnerjev ko ste jim povedale
Reakcija, 02.12.2021 ob 08:17
Kako so reagirali, ko ste jim povedale, da ste ugotovile, da so nezvesti? In ko ste se nameravale odselit? Ste se in če se niste, kaj je bilo potem? Po čem ste vedele, da se nekaj dogaja?
Jaz moji partnerki niti nisem omenil, da vem kako mi natika rogove… Sem samo počasi začel s pravimi koraki, ki jih tu ne bom omenjal, čez dve leti pa jo lepo, ko ni niti v sanjah pričakovala “šokiram” z razvezo..
Bedaki ste vsi, ki takoj hočete pojasnilo in opravičilo; le zakaj!??
jan54, 02.12.2021 ob 08:22
Jaz moji partnerki niti nisem omenil, da vem kako mi natika rogove… Sem samo počasi začel s pravimi koraki, ki jih tu ne bom omenjal, čez dve leti pa jo lepo, ko ni niti v sanjah pričakovala “šokiram” z razvezo..
Bedaki ste vsi, ki takoj hočete pojasnilo in opravičilo; le zakaj!??
Moj se laže, da ni res in hoče ostat z menoj. Bilo je vse do zdaj OK, bil je šok, ker sem po naključju ugotovila. Namesto laži bi raje priznanje, pojasnilo in opravičilo. Se je dolgo dogajalo, ni bilo 1x, žal. Grdo za hrbtom.
Zato tudi jaz pripravljam teren za it, žal nimam pogojev za takoj, mi je pa mučno, da bi to se dve leti trajalo? Dve leti skrivanja kaj nameravaš? To ne razumem kako lahko nekdo v sebi drži tako dolgo, mene bi spravilo v depresijo, bi zbolela.
Reakcija, 02.12.2021 ob 09:38
Moj se laže, da ni res in hoče ostat z menoj. Bilo je vse do zdaj OK, bil je šok, ker sem po naključju ugotovila. Namesto laži bi raje priznanje, pojasnilo in opravičilo. Se je dolgo dogajalo, ni bilo 1x, žal. Grdo za hrbtom.
Zato tudi jaz pripravljam teren za it, žal nimam pogojev za takoj, mi je pa mučno, da bi to se dve leti trajalo? Dve leti skrivanja kaj nameravaš? To ne razumem kako lahko nekdo v sebi drži tako dolgo, mene bi spravilo v depresijo, bi zbolela.
Verjamem ti, da je izredno težko… Tudi sam sem težko zdržal tisti dve leti, ampak so bili tu tudi otroci in sem pač “požrl slino”… Pač moraš biti taka umirjena oseba, da kljub temu, da točno veš kaj se dogaja, pa si vseeno tiho…
Tajila je pa takrat, ko je dobila tožbo za razvezo; a žal je bilo preveč dokazov in prič..
jan54, 02.12.2021 ob 12:02
Verjamem ti, da je izredno težko… Tudi sam sem težko zdržal tisti dve leti, ampak so bili tu tudi otroci in sem pač “požrl slino”… Pač moraš biti taka umirjena oseba, da kljub temu, da točno veš kaj se dogaja, pa si vseeno tiho…
Tajila je pa takrat, ko je dobila tožbo za razvezo; a žal je bilo preveč dokazov in prič..
A to se je dogajalo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja? Potem si pa že pradedek ne? Veš od 70. let prejšnjega stoletja se pri nas zaradi nezvestobe nikogar več ne krivi. Ob razvezi se ne išče več krivdnih razlogov.
Dajte mončki, če že nalagate preverite prej dejstva.
Precedens, 02.12.2021 ob 13:17
A to se je dogajalo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja? Potem si pa že pradedek ne? Veš od 70. let prejšnjega stoletja se pri nas zaradi nezvestobe nikogar več ne krivi. Ob razvezi se ne išče več krivdnih razlogov.
Dajte mončki, če že nalagate preverite prej dejstva.
Eh, tu gre verjetno za psohološki pritisk na partnerja/partnerko z “dokazi”, ne pa za dokazovanje v pravnem smislu.
Folk pač podzavestno še vedno išče odgovornost pri tistemu, ki je kršil pravila, čeprav v pravnem smislu to od vpeljave ločitve iz nekrivdnih razlogov nima več nobenega smisla.
Ko to dojameš. ti postane povsem jasno, da prevaranega zakon ne varuje v ničemer, da je zakonoz. poroka v pravnem in družbenem smislu postala povsem neuravnotežena kategorija in je za tistega, ki je v družini “bread winner” v resnici povsem nesmiselna.
Jaz si želim samo preboleti razvezo čim prej, prosim za dober nasvet če mi kdo premore pomagati, terapija mi ne pomaga dosti, ker ne enostavno ne morem prebavit, da je nekdo, ki mu zaupaš svoje življenje, skoraj dobesedno s tem, ko se poročiš, lahko tak eediot, da rani najbližjo dušo. V bistvu razmišljam, kako posti lezbika očitno je to manj boleče… Any advice?
Sama sem enostavno čutila, vedno preden so se pojavili kakšni oprijemljivi dokazi. Najbrž je tako tudi pri tebi. Vsekakor pa se sprijazni, da če je to storil, bo to počel vedno. Boljše ne bo nikoli, k večjemu le slabše…kot v mojem primeru, čeprav sem vztrajala pet let in upala, da bo boljše. Srečnejša in svobodna sem od takrat, ko sem se odločila narediti konec in iti. Sedaj sem skoraj tri leta, s tremi otroki na svojem in ni nam vedno lahko…A, kljub vsemu otroci redno obiskujejo očeta in imajo z njim lep odnos, jaz pa v sebi mir…
Tako, da bodi močna in se postavi zase.
Petrula349, 02.12.2021 ob 18:26
Jaz si želim samo preboleti razvezo čim prej, prosim za dober nasvet če mi kdo premore pomagati, terapija mi ne pomaga dosti, ker ne enostavno ne morem prebavit, da je nekdo, ki mu zaupaš svoje življenje, skoraj dobesedno s tem, ko se poročiš, lahko tak eediot, da rani najbližjo dušo. V bistvu razmišljam, kako posti lezbika očitno je to manj boleče… Any advice?
Verjamem ti, ponavadi je treba tudi leto ali več, pa terapevt tudi ni vsak dober… Tako, da je tak šok zelo hud in se zelo težko pobereš
Ah dej prosim no. Ne trobezlaj o nekih romantičnih ljubeznih iz telenovel. Ne igraj žrtve, saj nisi stara 10 let. Moški so že iz prazgodovine lovci in nenormalno v današnjem svetu bi bilo pričakovati, da ne bi skočil čez plot. Le kdo od moških pa nikoli ni skočil. Če si tko posesivno navedana ” dala sem mu dušo ”, to pa imaš TI problem, le zakaj bi se pa tako navezala na tujo osebo da bi mu svoje življenje dala v roke… halo…
Dajta se pogovorit, pojdi k terapevtu, sama, skupaj, oprosti mu. Ne očitaj mu in ne deri se kot zmešana krava. Boš že prebolela, če pokaže interes da bi s steboj ostal, ga ne podi stran, le zakaj bi.
Sem govorila z nekim priateljem ki sta 8 let v vezi, imasta otroke. Dober seks, dobra mati otrokom, tudi žena. Pa ga mika seks z mlajšo. Ker takšni pač so. Oplojevalci že iz prazgodovine. Malo študiraj moški svet, pojdi v knjižnico, preberi si kakšno psihološko knjigo in ti bo lažje.
Anonimnica457, 02.12.2021 ob 21:53
Ah dej prosim no. Ne trobezlaj o nekih romantičnih ljubeznih iz telenovel. Ne igraj žrtve, saj nisi stara 10 let. Moški so že iz prazgodovine lovci in nenormalno v današnjem svetu bi bilo pričakovati, da ne bi skočil čez plot. Le kdo od moških pa nikoli ni skočil. Če si tko posesivno navedana ” dala sem mu dušo ”, to pa imaš TI problem, le zakaj bi se pa tako navezala na tujo osebo da bi mu svoje življenje dala v roke… halo…
Dajta se pogovorit, pojdi k terapevtu, sama, skupaj, oprosti mu. Ne očitaj mu in ne deri se kot zmešana krava. Boš že prebolela, če pokaže interes da bi s steboj ostal, ga ne podi stran, le zakaj bi.
Sem govorila z nekim priateljem ki sta 8 let v vezi, imasta otroke. Dober seks, dobra mati otrokom, tudi žena. Pa ga mika seks z mlajšo. Ker takšni pač so. Oplojevalci že iz prazgodovine. Malo študiraj moški svet, pojdi v knjižnico, preberi si kakšno psihološko knjigo in ti bo lažje.
Večje neumnosti še nisem slišal. Jaz nisem niti blizu tega kar je napisano. Bil sem v vezi in bil prevaran, vendar sam nikoli nisem pomislil na varanje, niti ne pomišljam na priložnostni seks, sedaj ko sem samski. Samo resno ali pa nič.
Miran298, 02.12.2021 ob 22:13
Večje neumnosti še nisem slišal. Jaz nisem niti blizu tega kar je napisano. Bil sem v vezi in bil prevaran, vendar sam nikoli nisem pomislil na varanje, niti ne pomišljam na priložnostni seks, sedaj ko sem samski. Samo resno ali pa nič.
Prav imaš, tudi ženske velikokrat varajo in je boljše biti sam, kot pa da ti natika rogove…
Srečka683, 02.12.2021 ob 19:27
Sama sem enostavno čutila, vedno preden so se pojavili kakšni oprijemljivi dokazi. Najbrž je tako tudi pri tebi. Vsekakor pa se sprijazni, da če je to storil, bo to počel vedno. Boljše ne bo nikoli, k večjemu le slabše…kot v mojem primeru, čeprav sem vztrajala pet let in upala, da bo boljše. Srečnejša in svobodna sem od takrat, ko sem se odločila narediti konec in iti. Sedaj sem skoraj tri leta, s tremi otroki na svojem in ni nam vedno lahko…A, kljub vsemu otroci redno obiskujejo očeta in imajo z njim lep odnos, jaz pa v sebi mir…
Tako, da bodi močna in se postavi zase.
???
Želim ti dosti sreče in napredka. Res malo je tako pogumnih žensk!
Jaz sicer nimam takšnih problemov s partnerjem, sem pa kar dolgo čakala in delala na tem, da je sprevidel, da nama njegova mama jemlje svobodo in ‘čustven prostor’ za najino napredovanje. Bilo je vredno – je sprevidel in ukrepal. Trajalo je pa kar nekaj dolgih, mučnih let na začetku.
Težko svetujem karkoli v primeru varanja, saj bi to zame pomenilo velik udarec in ne vem, če bi mu ‘oprostila’ … čeprav ljubezen vse oprosti.
Moški varamo zaradi sex. Zenske varajo zaradi ljubezni (čustvene navezanosti). Čista različna stvar. Se pravi, če so problemi in mu zena ne da in to traja mesece in leta kaj pa pričakujete dame. Podobno ko je več kot očitno da zena ne zeli dotikov ne sex nič romantičnega je vsem golobčkom na veli jasno kaj se dogaja in da se ptica seli. Moški ne potrebujemo dosti da smo srečni zraven zene in to je dobro druzbo, mir, skuhano hrano in sex. Zenske potrebujejo več ali ponavadi je to finančna stabilnost (večja plača od nje), boljši status, romantiko 1 ali 2 tedensko da ji ni dolgčas, komplimeti tu in tam da se počuti posebno, čustveno stabilnost, moškega ki jo bo branil ko bo to potrebno itd.
Avtor ti pa zagotovo globoko v sebi veš kaj si naredil in poznaš odgovor če je to pravilno ali ne.
jan54, 02.12.2021 ob 14:04
Mogoče potrebuješ dodatno pojasnilo, zato ti napišem ponovno…
Tajila je meni in otrokom, čeprav so jo tudi oni videli z drugim, pa so bili po mojem navodilu ves čas tiho! Glede sodišča je pa itak vseeno, ker tudi mene ne zanima ugotavljanje, kdo je kriv za razvezo.
In torej dve leti nisi z njo seksal, ona pa ni vedela zakaj in se ji ni nič posvetilo? Ali pa si pač seksal z njo, koga briga še nekdo, ki ga namaka vanjo?
Si pač aseksualen tip, poženščen, kaj ti čmo mi. Ali pa to piše ženska. Moški pa smo načeloma res lovci, biologija pač, testosteron in to. Moški z močnim spolnim nagonom bo zagotovo pogledal še kakšno drugo. Če ima svojo partnerico rad in noče razdirati zveze, ga bo obdržal v hlačah, seveda. Ampak se bo moral potruditi za to! Če pa nima toliko volje in popusti nagonom, bo pa varal. To je vse.
Pozdravljena Patrula!
Tudi sama sem bila v isti situaciji pred tremi leti. Ker pa imava tudi otroka, mi je bilo toliko huje ga prebolet, ker imava še stike. Podala sem se v meditacijo in premlevala na tisoč in en način preteklost. Sedaj sem pa ravnodušna do njega, nimam več nobenih hrepenenj do njega. V glavnem sem ga prebolela in zakorakala v novo življenje. Kakor pravijo čas zaceli rane. Prej si nisem mogla predstavljat življenja brez njega. Samo čim več delaj na sebi in stem mu skušaj oprostit njegova dejanja, tem hitreje ga boš tudi prebolela. Vse dobro ti želim.
Forum je zaprt za komentiranje.