Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Reakcija delodajalca po vložitvi odpovedi

Reakcija delodajalca po vložitvi odpovedi

Odgovor na objavo uporabnika
Hjcg, 03.02.2022 ob 18:23

Šurda, 25.01.2022 ob 16:42

Jaz sem 100%, da se bodo na tla za teboj metali in prosjačili, da ne greš, ker tebe nihče ne more zamenjat. Ga ni take na celem svetu.

Sanjaj. Pojdi na pokopališče, tam so nezamenljivi. Ha ha. Tole vsi sanjajo. Prikrit mobing. Preberi še 1 x. Če nekdo izvaja mobing nad tabo. Pomeni, da te ne mara. Kaj pa če reče delodajalec končno. Pri meni je bilo tko. Pri eni drugi kolegici tudi? Pripravi se dobro na oba scenarija. Al pa v službi nehaj delat in bo.

To drži in se je nesmiselno spraševati, kako bo sprejel. Odprl bo šampanjec, rekel končno in čestital svoji ekipi, ki je pomagala pri mobingiranju.

Desperadodajka,pa kva je s tabo,po moje nimaš 100 pik

Pridna miška, vsak je nadomestljiv…žal

novodelo, 24.01.2022 ob 15:05

Ste že kdaj dali odpoved? Kako ste se na to pripravili? Kako je to sprejel vaš delodajalec?

V letošnjem letu (enkrat proti koncu maja) imam namen storiti velik korak v mojem življenju. Dala bom odpoved. V tej službi sem že 15 let, vedno tiha, pridna in pohlevna. Sedaj pa ne morem več. Delodajalcu se o moji potezi niti ne sanja in bo (najverjetneje) to zanj velik šok.

Kaj lahko pričakujem? Ali mi lahko zavrne odpoved? Strah me je, ker je moj šef res velika manipulatorska živina…

Ampak ne zmorem več prenašati prikritega mobinga, ki ga ne morem dokazati. Raje grem…

Moj predlog je sledeč,
odpoved v pisni obliki v kuverti osebno vročiš v kadrovskem oddelku v kolikor ga imate,
če tega ni, to isto kuverto vročiš direktno delodajalcu v roke, če je možno tudi pred pričami.
V kolikor pri tem pričakuješ kakršenkoli zaplet, pa je še bolje,
da pošlješ po elektronski pošti, in tudi po klasični pošti obvezno priporočeno.
Gre zgolj za dokazljivost datuma.

Upam, da ti je vse ostalo jasno.
Skratka dodaten mobing, dodatna slaba volja,
in nekaj takšnih malenkosti tako ali tako paše zraven,
glede na to, da so odnosi slabi.

Pri tem pa ne pozabi,
da ti je dosedanji delodajalec dolžan izplačati tudi letni regres v sorazmernem deležu do zadnjega dne zaposlitve.
Dopust se prenese k novemu delodajalcu v kolikor redne zaposlitve ne prekineš,
in novi delodajalec ti izplača razliko regresa.

Morebitna zavrnitev odpovedi delodajalca iz kateregakoli razloga,
ne zadrži tvojega odhoda. Odpovedni rok začne teči naslednji dan od vročitve odpovedi.

Drugih filozofij pa tukaj praktično ni.

Ravno danes sem spet dal odpoved, kratko in jasno napisano, brez dolgovrzrnja, novo službo nastopim 1,marca, Plača 2300 neto, ni kaj prida ampak bom užival do konca, najbrž do penzjona, naloga katero bom opravljal je vodenje urada za gubljenje vremena pri vladi v senci, upam da boste volili prav , mi bomo poskrbeli za DSO-je , slepe , slabovidne , predvsem pa z ljudi iz ustanov kot so vzgojno rehabilitacijski zavodi, neprištevni morajo dobiti volilno pravico

Preberi si pogodbo, koliko imaš odpovednega roka. Potem pa kar pogumno! Tvoj lajf je! Ne šefov…

Pa če se misliš zaposlit drugje, jih prosim, da ti tam pogodbo prej podpišejo. Jaz sem namreč počakala, da so mi poslali kopijo podpisane pogodbe z njihove strani, potem sem še isti dan šefici izročila odpoved.

Zavrne odpoved? A je to možno?

V pogodbi imaš določen odpovedni rok, v tem času predaš posle nadomestnemu in basta.

Mojo šefico je skoraj kap, ampak od obljub po napredovanju/povišici se ne plačuje kreditov.

Desperadodajka, 24.01.2022 ob 18:41

Če hočeš, da te delodajalec spusti iz firme, boš morala z njim skleniti dogovor. Lahko se zavežeš, da mu boš vsak mesec vračala denar od dela plače v novem podjetju in potem od penzije, lahko pa premoženje, če ga imaš, prepišeš nanj ali njegove potomce in tako zaključiš poravnavo.

itak, ker ta cas ko je dobivala placo, je lezala doma na kavcu

Delodajalec ne more zahtevati, da delas odpovedni rok. Po felovni pogodbi si ga sicer dolzan, ampak ne obstaja popolnoma nobena kazen, ce te ni v sluzbo. Das.odpoved in te ni vec v sluzbo

Pred leti sem dala odpoved zaradi boljše službe in delodajalec ni dobro sprejel. Imela sem cmok v grlu teden dni prej. Po tem ko sem povedala, sem se bala kaj bo v tem času odpovednega roka, ki je bil z moje strani zelo kratek. No nič se ni drastičnega zgodilo, zdaj pa so drugi časi in lahko pričakuješ marsikaj. Zato previdno naredi načrt, da ne bo še več mobinga in pritiska.

a daj odjebi,pejt provocirat kam drugam

neprištevni že imajo volilno pravico saj dobijo sd levica kar lep % glasov od umsko omejenih osebkov

Bila na istem…14 let v službi,kjer so me vsak dan šikanirali…vedela sem,da s srednjo šolo nimam dobrih izgledov za naprej…zato sem naredila fax…mesec dni po diplomi sem dobila novo službo,ki bi jo morala priceti 3 mesece za tem…med tem časom sem si vse preračunala…tisti dan ko sem

morala dati odpoved sem bila še posebej prijazna…tisti dan je bil tudi zadnji pred  štirinajstdnevnim dopustom…ob 3 sem mirno sla v pisarno in šefici dala v roke odpoved in počakala da je prebrala…bila je totalno v šoku in mi rekla,da je res najbolje da grem…ko sem prisla z dopusta sem morala oddelati še en mesec,v katerem so mi hoteli izsiliti podpis,o molčečnosti,ki ga pa nisem želela podpisati…sem jim rekla,da ničesar nisem podpisala v 14. Letih in tudi sedaj ne bom…na dan,ko sem sla po

knjižico,so mi hotel izsiliti podpis,da bom vrnila neke stroške šolanja,ki so mi jih sofinancirali…sem jim rekla,da nisem z njimi sklenila o tem nobene pogodbe in to tudi ne bom podpisala…so mi se čez par mesece domov poslali zahtevo po vračanju šolnine in sem jim priporočeno s povratnico odgovorila naj mi pošljejo   V vpogled pogodbo,kjer sem podpisala da bom še ostala z njimi toliko in toliko let…ker to niso mogli so opustili in me več niso kontaktirali…od tega je zdaj že skoraj 6 let ,torej je tudi terjatev že zastarala…vso srečo…kar mirno-samo ničesarne podpisuj…vzemi si čas…reči da bo tvoj odvetnik prebral…

Kdo pa je tebe z tem nafojtral???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close