Najdi forum

rdečica

lep pozdrav….
imam problem ki mi uničuje samozavest….ker nisem zamozavestna pogosto zardim….enostavno se ne morem zadosti sprostiti da bi to premagala….zaradi tega mi je nerodno govoriti z ljudmi….tudi pri fantu opažam da mu to ne ugaja in me na to celo večkrat opomni, vendar pa ravno ob njegovi prisotnosti največkrat zardim….ker že skoraj dve leti jemljem KT sem pomislila da so mogoče one vzrok temu ker preden sem jih začela uporabljati se mi to ni dogajalo….ker nebi rada kar tako zaradi njih nehala (če so že one vzrok),ker imajo tudi kar nekaj pozitivnih učinkov….bi rada to rdečico z nekim prekrila….pudra ne uporabljam….imama pa suho kožo ki si jo zato nekajkrat namažem s kremo AQUA BALEA….to pa je tudi vse kar uporabljam za svoj obraz….ker nimam kakih posebnih “težav”…

…upam da nisem predolga ampak sem želela svojo težavico dodobra razložiti da bi dobila ustrezne odgovore :))

hvala vam za odgovore že vnaprej

Pojdi na forum psihologije in vtipkaj pod “išči” – socialna fobija.
Tu boš našla odgovor zakaj!

Oh, pa sej to poznamo skoraj vsi. No, jaz tudi. Enostavno treba se je sprijaznit s tem in ne mislit na to. Pač taka si, krvava pod kožo-kot vsi. Zaradi zardevanja nisi nič slabša od drugih. S prekrivnimi sredstvi se rdečice ne boš znebila, mislim, da bi bilo še slabše, ker bi izgledalo kot maska, pa še v nerodnih situacijah bi bila vsa čudno rožnata v obraz.
Jaz večkrat uporabim finto-enostavno rečem na glas, joj, kar zakuhal mi je, al pa: ne morem si pomagat, takšna pač sem…..
Najboljše zdravilo je pa NASMEH!!!

Tudi jaz sem imela probleme z rdečico zaradi občutljive kože, pa tudi občasno sem zardevala zaradi podobnih stvari kot ti. Poiskusila sem 1000 in eno stvar in nekako rešila problem. Zelo mi je pomagal tale preprosti babičin recept. Zjutraj in zvečer si stisni limono in se po celem obrazu namaži z njo. Enkrat, da se posuši, nato še enkrat, da se posuši ponovno. Sprva se bo koža malo burno odzvala, peklo te bo, rdeča boš (izpusti predele okoli oči!), ko se bo limona sušila, te bo po koži neprijetno ščemelo… Ampak koža se bo navadila in na koncu ne bo več iritirala ob nanosu. Zelo dobro je, če si čez to namažeš še morske alge od kozmetike Kahne (ki ima kar nekaj proizvodov za tanko, občutljivo kožo in so precej dobri), nato pa kremo, ki ti ustreza. Zakaj je limona dobra? Ker svetli kožo, oža pore, poleg tega pa ima veliko vitamina C. Nato pa obraz namažeš z zeleno prekrivno kremo, ki je namenjena prekrivanju rdečice (na lička npr.), potem pa nanesi še kremasti puder in puder v prahu (pišeš, da pudra ne uporabljaš, vendar ti ga priporočam, saj je lahko zelo tanek, skorajda neviden nanos). Pa malo več samozavesti in boš več kot zadovoljna. ŠE OPOZORILO: LIMONO NANAŠAJ NA OBRAZ SAMO POZIMI OZ. TAKRAT KO NI MOČNEGA SONCA!

Živjo.

Ker imam enake probleme, me zanima, kje se kupi zeleno prekrivno kremo. Iskala sem že zeleni puder, pa ga nimajo nikjer. Imajo le zeleno korekturo v stiku, kar pa ni glih primerno za mazanje celega obraza, ampak samo za majhne delčke.

Torej – kje bi se dalo dobiti zeleno kremo?

Hvala in lp.

Pa ne no…ničesar ne kupi od kozmetike Kahne..to je največji shi* ever…jih poznam ful,ko si so do dobli dermatitis.Slabše ne bi mogl bit.Pa že rajš niveo kupi….limona pa zelo izsuši kožo btw.Poskusi,pa boš videla kako bo:)

Znamka kozmetičnih izdelkov MARBERT ima zelo dobro zeleno prekrivno kremo (vsaj jaz sem z njo izredno zadovoljna). Dobila jo boš v boljših kozmetičnih hišah. Jaz sem jo kupila v drogeriji “BEUTIQUE”, zanjo SEM odštela približno 5.000,00 SIT (mislim, da je 10 ml) in sicer pred letom in pol, sedaj bom pa tudi jaz kmalu potrebovala novo. Seveda je pod prekrivno kremo vseeno potrebno nanesti kolikor toliko mastno kremo, da se lahko zelena krema lepo raznese na željena mesta.

AnaLiza, ljudje imamo različne izkušnje z različno kozmetiko. Tudi naše kože so različne. Nekaterim nekaj ustreza, drugim ne. Treba je poskusiti in pa paziti na pravilno uporabo. Jaz sem poskusila precej kozmetike dragih in manj dragih znamk, lahko pa rečem, da veliko uporabljam proizvode kozmetike Kahne in da sem zelo zadovoljna (to lahko rečem za linijo za občutljivo in aknasto kožo). Glede limone pa: vedno jo nanašam na bogato, mastno kremo, ki jo limona resda kar popije, čez pa še enkrat namažem toisto mastno kremo. Po treh letih odkar limono precej redno nanašam na obraz mi kože ni izsušila. Limona je moja odrešiteljica glede občutljive, pordele kože. Včasih sem poslušala neslane pripombe glede mojih rdečih ličk, danes pa mi pravijo, kako lepo, belo polt imam!

Hvala ti za odgovor. A mi lahko samo še poveš, kje je ta drogerija?

Lep pozdrav.

ANA, drogerije Beautique najdeš v nekaterih Mercator centrih, sicer pa kozmetiko Marbert prodajajo tudi npr. v Mullerju in drugih drogerijah. Kar se pa zelene kreme tiče ti toplo priporočam tekoči korektor od Pupe, ki da zelo naraven videz in ga lahko naneseš po večjih površiah kože ker se zelo lepo razmaže. Jaz sem zadovoljna, pa še poceni je (okoli 2000 sit). Pupo imajo pa v Mullerju, še najceneje pa jo kupiš v drogeriji Martimex (zraven Mačka) v Lj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close