rdeci ribez
Danes sem spet gledala oddajo Na vrtu. Mlade kuharice so naredile, mislim svinjske zrezke,polnjene s sirom in prsutom,ki so jih popekle in potem dale v omako,v katero so med drugim na koncu dale pest rdecega ribeza.
Za prilogo so predlagale testenine.Jaz bi dala siroke rezance ali dober
krompir.Na krozniku je zgledalo zelo lepo ,se z vejico rdecega ribeza zraven.
Si ga kaj zmrznila v sladkorju,potem ga rabis za pite,palacinke.
Jaz naredim tudi zmrzlino(nekak sorbet),pa vsladko skuto ga zmesam,rada ga imam tudi v in na rizevem narastku.
Ali sta tu dve petri??? Lep pozdrav Babi
ja vse o.k.!! javila se je tik pred odhodom vlaka- zamudila!! prespala v kp… prisla zjutraj s prvim!! po eni strani mi je bilo cisto o.k….jaz ponoci namrec tudi z ocali bolj….slabo vidim..tako da se izogibam nocni voznji!! no,ja…tukaj po mestu…se kar gre! saj sem rekla,da naj bi jo sla “pobrat” okrog 1h….zjutraj pa je s postaje prisla z busom!! vse o.k- skuhali sva juho…pa spekli mlad krompir z buckami,mlado cebulo…. pa se veliko paradiznika v solati z baziliko_ jo imam na balkonu!!! zvecer pride “ata”…on lahko je juho 5x dnevno…pa muu se ni dovolj…ostalega je pa tudi se nekaj… lep pozdrav….pri nas se vedno sonce “nekaj caka”…!?… petra
zopet zasledila se eno perto…kaj naj sedaj!? na “partizansko ime” sem se ze kar nekako privadila!=?:)) vzela sem ga cisto slucajno…moj oce je bil zelo dober kuhar-bil je peter- ker je to kulinaricni forum…sem se nekako po njemu poimenovla…..ce bi bil se ziv,bi mu mogoce celo malo godilo!? se bomo ze nekako “identificirali” !?:) lp petra
RIBEZOV SLADOLED
1/2 l pretlačenega ribeza
1/2 kg sladkorja
1 l vode
2 beljaka
žlica sladkorja
Z vodo raztopljen sladkor prilij k ribezu, zamešaj oslajen sneg beljakov ali zajemalko kavne smetane. Dobro premešaj in zlij v aparat za pripravo sladoleda.
Recept ni preizkušen, sladkorja se mi zdi preveč, če boš delala, ga dodajaj raje po občutku
P.S. . kako sta lahko 2 petri, saj ni mogoče poslati sporočila, če je nek vzdevek že registriran – se motim?
LP
Forum je zaprt za komentiranje.