Najdi forum

rdeci ribez

imam ga ogromno! nekaj smo ga pojedli…kar precej!!:)) pa je se ostalo…kaksen nemig..!? danes sem ga dala tudi celo nekaj med solato…rukola…..je kar fino slo!! lp petra

p.s. za kake marmelade in jame ga je pa premalo..

naj povem,da je del tega ribeza moj moz pred par dnevi uporabil za omako…za divjacino!! zelo dobro! lp petra

jaz dam ribez v maso za palačinke in jih spečem normalno na plati. o moj bog, to so mani in mojemu fantu najboljše palačinke na svetu. ne rabiš marmelade, limone…nič…. ko mam “krizne dneve” si namažem gor nutelo… oh, kolk sem lačna postala 🙂

to so ameriske palacinke!!? poznam ! hvala!! lp petra

ameriske palacinke !? o.k. hvala petra

Danes sem spet gledala oddajo Na vrtu. Mlade kuharice so naredile, mislim svinjske zrezke,polnjene s sirom in prsutom,ki so jih popekle in potem dale v omako,v katero so med drugim na koncu dale pest rdecega ribeza.
Za prilogo so predlagale testenine.Jaz bi dala siroke rezance ali dober
krompir.Na krozniku je zgledalo zelo lepo ,se z vejico rdecega ribeza zraven.

Si ga kaj zmrznila v sladkorju,potem ga rabis za pite,palacinke.
Jaz naredim tudi zmrzlino(nekak sorbet),pa vsladko skuto ga zmesam,rada ga imam tudi v in na rizevem narastku.

Ali sta tu dve petri??? Lep pozdrav Babi

ne vem,babi, jaz sem petra z malom p!! obcsano opazam se eno z večikim P..jaz sem tista “z roba primorske”—hi zadnje dni pa malo slabse volje..lp petra

Jaz sem našla en recept za sladoled, ampak ga še nisem delala. Lahkot i ga prilepim.

LP

Sprasujem,ker se mi zdi,da sta v tej temi dve z malim p.
petra,kdo si ti,tocno vem in zakaj ne zaris ,tudi vem. Lep pozdrav Babi

dve z malim p !?? tega se nisem opazila!! ali naj se preimenujem!? petra je namrec tako ali tako moje “partizansko ime”::)) sem pa tista z roba primorske…okrog idrije… lp petra

petra,oprosti,nekaj se mi je sfrkalo tam pri ameriskih palacinkah.
Seveda vem,da si z roba primorske.Nic ti ni trba zamenjati imena,smo te ze navajeni. Si hcerko dobila na mobi? Pozdravcek Babi

ja vse o.k.!! javila se je tik pred odhodom vlaka- zamudila!! prespala v kp… prisla zjutraj s prvim!! po eni strani mi je bilo cisto o.k….jaz ponoci namrec tudi z ocali bolj….slabo vidim..tako da se izogibam nocni voznji!! no,ja…tukaj po mestu…se kar gre! saj sem rekla,da naj bi jo sla “pobrat” okrog 1h….zjutraj pa je s postaje prisla z busom!! vse o.k- skuhali sva juho…pa spekli mlad krompir z buckami,mlado cebulo…. pa se veliko paradiznika v solati z baziliko_ jo imam na balkonu!!! zvecer pride “ata”…on lahko je juho 5x dnevno…pa muu se ni dovolj…ostalega je pa tudi se nekaj… lep pozdrav….pri nas se vedno sonce “nekaj caka”…!?… petra

zopet zasledila se eno perto…kaj naj sedaj!? na “partizansko ime” sem se ze kar nekako privadila!=?:)) vzela sem ga cisto slucajno…moj oce je bil zelo dober kuhar-bil je peter- ker je to kulinaricni forum…sem se nekako po njemu poimenovla…..ce bi bil se ziv,bi mu mogoce celo malo godilo!? se bomo ze nekako “identificirali” !?:) lp petra

RIBEZOV SLADOLED

1/2 l pretlačenega ribeza

1/2 kg sladkorja

1 l vode

2 beljaka

žlica sladkorja

Z vodo raztopljen sladkor prilij k ribezu, zamešaj oslajen sneg beljakov ali zajemalko kavne smetane. Dobro premešaj in zlij v aparat za pripravo sladoleda.

Recept ni preizkušen, sladkorja se mi zdi preveč, če boš delala, ga dodajaj raje po občutku

P.S. . kako sta lahko 2 petri, saj ni mogoče poslati sporočila, če je nek vzdevek že registriran – se motim?

LP

Ce se registriras kot petra z malim p, noben drug ne bo vec mogel s tem istim nickom pisat na forum. 🙂 Klikni na link “Prijava” in sledi navodilom za registracijo novega clana.

zdravo
iz rdečega ribeza lahko skuhaš dobro marmelado, ki ji dodaš malo več sladkorja , kuhaš od 1 -2 uri,da lepo želira, lahko pa dodaš tudi jagode za boljši okus, ampak pri nas doma kuhamo samo čisto iz ribeza iz jagod pa posebej.

lp hermi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close