Najdi forum

Rdeča pesa

Lepo prosim za dober preizkušen recept za vlaganje rdeče pese.
Hvala!

Rdečo peso skuhaš (okoli 40 minut), olupiš in narežeš oz. naribaš. Zložiš v kozarce in zaliješ z vročim razredčenim kisom. Jaz kis redčim v razmerju 1:4 (npr. 2.5 dl kisa in 1 l vode, dodaš 4 žličke soli, nekateri dodajo še kumino). Kozarce zapreš in jih postaviš v pečico (120 C, 30-45 minut) ali v lonec (pustiš vreti okoli 10 minut). Veliko uspeha.

JAz jo vlagam z rdečim kisom.

Peso skuhas, olupis in ohladis, jo naribas. Med kuhanjem skuhas solatni kis (mesanica solatnega in vinskega kisa) ki je zmesan z vodo v razmerju 1:1), ga po okusu solis in posladkas. Z njim prelijes peso, dodas kumino in malo olja.Nekaj kisa moras prihraniti za dopolnjenje kozarcev
Peso kako uro ali dve pustis v tem kisu. Nato jo zlozis v kozarce, ki jih s tem kisom do vrha napolni. Zapri jih in steraliziraj (v pecici).
Dober tek in pozdrav Alenka

Peso skuhas, olupis in ohladis, jo naribas. Med kuhanjem skuhas solatni kis (mesanica solatnega in vinskega kisa) ki je zmesan z vodo v razmerju 1:1), ga po okusu solis in posladkas. Z njim prelijes peso, dodas kumino in malo olja.Nekaj kisa moras prihraniti za dopolnjenje kozarcev
Peso kako uro ali dve pustis v tem kisu. Nato jo zlozis v kozarce, ki jih s tem kisom do vrha napolni. Zapri jih in steraliziraj (v pecici).
Dober tek in pozdrav Alenka

Peso skuhas, olupis in ohladis, jo naribas. Med kuhanjem skuhas solatni kis (mesanica solatnega in vinskega kisa) ki je zmesan z vodo v razmerju 1:1), ga po okusu solis in posladkas. Z njim prelijes peso, dodas kumino in malo olja.Nekaj kisa moras prihraniti za dopolnjenje kozarcev
Peso kako uro ali dve pustis v tem kisu. Nato jo zlozis v kozarce, ki jih s tem kisom do vrha napolni. Zapri jih in steraliziraj (v pecici).
Dober tek in pozdrav Alenka

Prodam peso tel.;: 041 517 755

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close