Rdeča pesa
Rdečo peso skuhaš (okoli 40 minut), olupiš in narežeš oz. naribaš. Zložiš v kozarce in zaliješ z vročim razredčenim kisom. Jaz kis redčim v razmerju 1:4 (npr. 2.5 dl kisa in 1 l vode, dodaš 4 žličke soli, nekateri dodajo še kumino). Kozarce zapreš in jih postaviš v pečico (120 C, 30-45 minut) ali v lonec (pustiš vreti okoli 10 minut). Veliko uspeha.
Peso skuhas, olupis in ohladis, jo naribas. Med kuhanjem skuhas solatni kis (mesanica solatnega in vinskega kisa) ki je zmesan z vodo v razmerju 1:1), ga po okusu solis in posladkas. Z njim prelijes peso, dodas kumino in malo olja.Nekaj kisa moras prihraniti za dopolnjenje kozarcev
Peso kako uro ali dve pustis v tem kisu. Nato jo zlozis v kozarce, ki jih s tem kisom do vrha napolni. Zapri jih in steraliziraj (v pecici).
Dober tek in pozdrav Alenka
Peso skuhas, olupis in ohladis, jo naribas. Med kuhanjem skuhas solatni kis (mesanica solatnega in vinskega kisa) ki je zmesan z vodo v razmerju 1:1), ga po okusu solis in posladkas. Z njim prelijes peso, dodas kumino in malo olja.Nekaj kisa moras prihraniti za dopolnjenje kozarcev
Peso kako uro ali dve pustis v tem kisu. Nato jo zlozis v kozarce, ki jih s tem kisom do vrha napolni. Zapri jih in steraliziraj (v pecici).
Dober tek in pozdrav Alenka
Peso skuhas, olupis in ohladis, jo naribas. Med kuhanjem skuhas solatni kis (mesanica solatnega in vinskega kisa) ki je zmesan z vodo v razmerju 1:1), ga po okusu solis in posladkas. Z njim prelijes peso, dodas kumino in malo olja.Nekaj kisa moras prihraniti za dopolnjenje kozarcev
Peso kako uro ali dve pustis v tem kisu. Nato jo zlozis v kozarce, ki jih s tem kisom do vrha napolni. Zapri jih in steraliziraj (v pecici).
Dober tek in pozdrav Alenka
Forum je zaprt za komentiranje.